Na svim blogovima možete naći razne recepte s jagodama. Kakva bih ja bila blogerica da vas i ja ne počastim jednim?
Bit će ovo kratki i slatki recept bez previše izmišljanja. Bazga i jagode se ljube. Obožavam sok od bazge i mama ga pravi svake godine.
Inače nisam obožavatelj sokova koji se razrjeđuju, ali domaći sok od bazge skroz je druga stvar.
U vrtu imamo jagoda, ali to su mjesečarke i nema ih količinski dovoljno da se iskoristite za neki kolač, pitu ili neku drugu slasticu. Sjećam se da smo ih prije imali puno više. Sjećam se da bi za večeru, i to danima, jela samo jagode. Mirisne, sočne. Bez ičega, jer im ništa ne treba. Ni slučajno šećer. Jela bi dok me ne bi zabolio trbuh...
Tata je dobio na poklon par kilograma jagoda. Došla sam zaviriti u kuhinju što je danas za ručak. Pogledam u pećnicu, a ono imam što i vidjeti.
"Mama, danas imamo pečene staklenke za ručak?"
Naravno da ne, no morala sam pitati. Staklenke su se sterilizirale dok se u loncu kuhao pekmez.
Ukrala sam joj kilu jagoda i ostavila sa strane. Planiram što s njima prvo napraviti. Između mora recepata i ideja ističu se dva. Jedan iz djetinstva, a jedan s neta.
No pustimo maštanje na stranu, držimo se konkretnih stvari. U nedjelju smo se brat i ja igrali sa novim kalupićima koje sam pronašla u Mulleru. Četiri kalupa za 15 kuna.
Sladoled od bazge i jagoda
Potrebno vam je:
- sirup od bazge
- nekoliko jagoda
- sok jednog limuna
Priprema:
- Napravite sok od bazge i u njega iscijedite sok jednog limuna.
- Narežite jagode na tanke kriške ili kockice.
- Ubacite jagode u sok i punite kalupe za sladoled.
- Zamrznite i strpite se.
- Uživajte u slatkom, osvježavajućem sladoledu.
Želite li uživati u slatkim i slanim jelima naše blogerice Kristine, potražite ih na blogu Cutie and pie i istoimenoj Facebook stranici.
Dobar tek!