Dok sam bila klinka mama bi me u ovo doba godine znala poslati po jagode. Na par minuta biciklom od nas bila je plantaža jagoda. Osim osnovnog principa, da imaju svoje radnike koji naberu jagode i iste tada prodaju na tržnici, bio je i drugi koji smo mi prakticirali. Moglo se doći i sam si nabrati jagode uz određeni popust.
Nabrala bi košaricu jagoda, sjela na bicikl i donijela kući dok bi mama u međuvremenu obavila 'lagani' posao. Samo se trebalo malo strpjeti i lagani je desert bio gotov.
Quark je vrsta sira, ali mi tako zovemo i desert. Lagani sirni desert uvijek jedemo uz jagode, no vjerujem da bi dobro išao i uz drugo sezonsko voće.
Za quark s jagodama potrebno vam je:
- 500 g kremastog posnog sira
- 180 g šećera
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 ml mlijeka
- 500 g jagoda
- šećer po želji
Priprema:
- Kremasto izradite posni sir i šećer. Ako slučajno imate zrnati sir, možete si pomoći i štapnim mikserom.
- Kada ste dobili kremastu smjesu, dodajte slatko vrhnje i izradite.
- Zatim dodajte mlijeko i još kratko izradite.
- Poklopite i ostavite u hladnjaku barem pola sata.
- U međuvremenu operite i narežite jagode.
- Po želji pošećerite i ostavite da puste sok.
- Pripremljeni i ohlađeni Quark izvadite u posudice, preko njega stavite jagode i sok koji su pustile.
- Uživajte u laganom i slatkom desertu.
- Možete se igrati omjerom sira i šlaga, ako vam ovaj ne odgovara.
Želite li uživati u slatkim i slanim jelima naše blogerice Kristine, potražite ih na blogu Cutie and pie i istoimenoj Facebook stranici.
Dobar tek!