U nastavku pogledajte jednostavan recept za fini kolač s jagodama i kokosom koji će nestajati brzinom svjetlosti s vaših tanjura!
Svakako isprobajte!
Biskvit s jagodama
- 2 jaja
 - 200 g šećera
 - naribana korica ½ limuna
 - 200 g tekućeg jogurta
 - 100 ml ulja
 - 200 g + 2 žlice glatkog brašna
 - 1 prašak za pecivo
 - 50 g kokosa
 - 500 g svježih jagoda
 
Posip
- bademovi listići
 - pistacije
 - kokos
 
Priprema:
- Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i limunovom koricom. Dodajte ulje i jogurt, a zatim dodajte i suhe sastojke – kokos, brašno i prašak za pecivo.
 - Biskvitnu smjesu još jednom izmiksajte da se svi sastojci sjedine.
 - Oprane i očišćene jagode narežite na veće komade, a zatim ih pomiješajte s dvije žlice brašna.
 - Okrugli kalup za pečenje (26-28 cm) obložite masnim papirom pa izlijte pola biskvitne smjese. Preko biskvitne smjese posložite polovicu jagoda pa prelijte ostatak biskvitne smjese. Na kraju rasporedite preostale jagode i posipajte kolač mješavinom pistacija, bademovih listića i kokosa.
 - Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom provjerite je li pečen. Prije posluživanja kolač ohladite na sobnoj temperaturi.
 
Jannette Razum pratite na njenoj stranici, Facebooku i Instagramu! Dobar vam tek!