Za ručak pripremi odličan curry od kozica

Laura Roman
Kombinacija curry paste, kokosovog mlijeka i kozica daje ovom jelu egzotičnu punoću okusa...
Vidi originalni članak

Ovaj curry od kozica i kokosa vrlo se brzo priprema - i vrlo je ukusan. Budući da možeš koristiti zamrznute kozice koje ne treba odleđivati, odlična je opcija za brzi ručak ili večeru. Pri serviranju dodaj malo svježe limete kako bi osvježila jelo. Dobar tek!

 

la vie shobaine Patlidžan i crveni radič čine zanimljiv prilog

 

Dok uživaš u ručku, usput baci oko i na blog La Vie Shobaine!

Sastojci:

  • 250 g kozica
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 cm svježeg đumbira
  • 2 lista lovora
  • 2-3 lista kafir limete
  • 1 žličica curry paste
  • 1 žličica curry začina ili ras el hanouta
  • 200 ml kokosovog mlijeka
  • 1 konzerva (400 g) sjeckanih rajčica
  • Riža
  • Limeta
  • Svježi peršin ili korijandar

 

la vie shobaine Okrijepi se juhom od piletine i kokosovog mlijeka

 

Postupak:

  1. Na maslinovom ulju poprži sitno nasjeckani đumbir i češnjak i začine: curry pastu, lovor, listove limete, curry praha ili ras el hanouta.
  2. Dodaj kozice i prži ih minutu do dvije.
  3. Dodaj sjeckane rajčice te kuhaj par minuta. Nakon toga iz kantice kokosovog mlijeka dodaj samo onaj masniji dio s vrha, otprilike pola kantice.
  4. Kuhaj umak dok se ne reducira i postane gust.
  5. Serviraj odmah, uz kuhanu rižu. Pri serviranju dodaj svježi sok limete i nasjeckani peršin ili korijander. Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr