Strašan doručak za nadolazeću Noć vještica

LAURA ROMAN "Strašna" kaša za Noć vještica
Ovaj zastrašujući recept uopće nije zastrašujuće težak za napraviti, a sigurno će izmamiti osmijeh na lica tvojih najmilijih
Vidi originalni članak

Ova kaša je potpuno bez žitarica i ukusna je alternativa klasičnoj zobenoj kaši. Recept je bez glutena, a lako može biti veganski i bez laktoze ako obično mlijeko zamijeniš bademovim ili sojinim mlijekom.

 

La Vie Shobaine Najjednostavniji kuglofići od palente i jogurta

 

Našu blogericu Lauru možeš pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu. 

 

 

Sastojci:

  • 300 grama cvjetače
  • 1 banana
  • Malo mlijeka (za blendanje)
  • 1 mala žličica kakaa u prahu
  • 2 male žličice mljevenog rogača
  • ½ male žličice cimeta
  • Šaka badema

Za dekoraciju:

  • ½ banana
  • Malo otopljene čokolade
  • Pops od amarantha
  • Zaleđene maline

 

La vie shobaine Čokoladna kaša s bananom - zdrav i ukusan doručak

 

Postupak:

  1. Operi cvjetaču i razreži je na manje komade. Stavi cvjetaču, bananu i malo mlijeka u blender i blendaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
  2. Prebaci smjesu u posudu te je na laganoj vatri polako počni zagrijavati.
  3. Dodaj kakao, rogač i cimet pa dobro promiješaj. Dodaj i bademe (cijele ili grubo nasjeckane).
  4. Polagano kuhaj smjesu na laganoj vatri, uz stalno miješanje, dok se ne zgusne poput kaše. Kada postigne željenu konzistenciju, preseli smjesu u zdjelicu za posluživanje.
  5. Uzmi bananu i prereži je na pola. Uz pomoć čačkalice, nacrtaj oči i usta od topljene čokolade.
  6. Ostatak topljene čokolade prelij po kaši, pospi popsom od amarantha i smrznutim malinama pa postavi duha od banane.

Posluži odmah!

 

La Vie Shobaine Počinju pripreme! Za Noć vještica napravi "strašne" punjene paprike

Posjeti Gastro.hr