Kolumne 24. listopada 2019.

Počinju pripreme! Za Noć vještica napravi "strašne" punjene paprike

foto: Laura Roman
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li Noć vještica? Čak i ako vam nije najdraža, ovaj recept toliko je zabavan za pripremu da bi vam mogao izmamiti osmjeh na lice, a ako ste ljubitelj Noći vještica ovaj recept je savršen za vas!

Ako servirate ovakav ručak sigurno ćete oduševiti kako male tako i velike ukućane. Čak i ako ga radite samo za sebe, dobro ćete se zabaviti!

U ovom receptu punila sam paprike koje sam prethodno izrezbarila kako bi nalikovale na popularne bundeve. Koristila sam žute i crvene paprike, a količina punjenja bila mi je dovoljna za tri veće paprike. Koristila sam crnu rižu koja, osim što je finog okusa i zdrava, uvelike pridonosi efektu cijelog jela.

 

Možda vas zanima... Ručak za čistu desetku: Punjene palačinke s piletinom Kolumne

 

Našu blogericu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu. 

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Sastojci:

  • 3-4 žute, narančaste ili crvene paprike
  • 1 šalica crne riže
  • 1 kobasica
  • 1 manji batat
  • 1 češanj češnjaka
  • Sol, papar, timijan
  • Sir po želji

 

Možda vas zanima... Fritule s jabukama - gotove u tren oka Kolumne

 

Postupak:

  1. Na tavu na koju ste stavili malo maslinovog ulja dodajte kobasicu koju ste prethodno nasjeckali na kockice, usitnjeni češnjak, te komadiće batata kojeg ste također narezali na manje kockice.
  2. Nakon par minuta, dodajte i rižu te pustite na vatri oko minute, da se zacakli. Dodajte sol, papar i timijan, te podlijte s vodom. Kuhajte na laganoj vatri, uz povremeno miješanje dok se riža potpuno ne skuha. Crnoj riži potrebno je 30-40 minuta kako bi se skuhala.
  3. U međuvremenu, operite paprike te im prerežite gornji dio. Želite ga prerezati kako bi kasnije poslužio kao poklopac za "zdjelicu“ od paprike.
  4. Iz paprike izvucite sjemenke, te izrezbarite oči i usta. Za ovaj dio koristila sam malen oštar nož, a oči sam izrezala u obliku trokuta. Za usta sam napravila polumjesec kako bi lice izgledalo nasmijano. Možete izrezbariti kakvo god lice želite, ali vjerujem kako su trokuti i polumjesec najjednostavniji.
  5. Kada je rižoto gotov, pustite ga par minuta da se malo prohladi. Napunite paprike do vrha s rižotom, po želji dodajte sir, i vratite "poklopac“ na vrh paprike.
  6. U lagano namašćenu posudu posložite paprike, te ih stavite peći na 180 stupnjeva 10 – 15 minuta, ovisno o tome da li želite da se sir samo rastopi i malo tvrđu papriku, ili želite da se paprika u potpunosti speče.

Poslužite odmah.

 | Author: Laura Roman foto: Laura Roman

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.