Ako servirate ovakav ručak sigurno ćete oduševiti kako male tako i velike ukućane. Čak i ako ga radite samo za sebe, dobro ćete se zabaviti!
U ovom receptu punila sam paprike koje sam prethodno izrezbarila kako bi nalikovale na popularne bundeve. Koristila sam žute i crvene paprike, a količina punjenja bila mi je dovoljna za tri veće paprike. Koristila sam crnu rižu koja, osim što je finog okusa i zdrava, uvelike pridonosi efektu cijelog jela.
Našu blogericu Lauru možete pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Sastojci:
- 3-4 žute, narančaste ili crvene paprike
- 1 šalica crne riže
- 1 kobasica
- 1 manji batat
- 1 češanj češnjaka
- Sol, papar, timijan
- Sir po želji
Postupak:
- Na tavu na koju ste stavili malo maslinovog ulja dodajte kobasicu koju ste prethodno nasjeckali na kockice, usitnjeni češnjak, te komadiće batata kojeg ste također narezali na manje kockice.
- Nakon par minuta, dodajte i rižu te pustite na vatri oko minute, da se zacakli. Dodajte sol, papar i timijan, te podlijte s vodom. Kuhajte na laganoj vatri, uz povremeno miješanje dok se riža potpuno ne skuha. Crnoj riži potrebno je 30-40 minuta kako bi se skuhala.
- U međuvremenu, operite paprike te im prerežite gornji dio. Želite ga prerezati kako bi kasnije poslužio kao poklopac za "zdjelicu“ od paprike.
- Iz paprike izvucite sjemenke, te izrezbarite oči i usta. Za ovaj dio koristila sam malen oštar nož, a oči sam izrezala u obliku trokuta. Za usta sam napravila polumjesec kako bi lice izgledalo nasmijano. Možete izrezbariti kakvo god lice želite, ali vjerujem kako su trokuti i polumjesec najjednostavniji.
- Kada je rižoto gotov, pustite ga par minuta da se malo prohladi. Napunite paprike do vrha s rižotom, po želji dodajte sir, i vratite "poklopac“ na vrh paprike.
- U lagano namašćenu posudu posložite paprike, te ih stavite peći na 180 stupnjeva 10 – 15 minuta, ovisno o tome da li želite da se sir samo rastopi i malo tvrđu papriku, ili želite da se paprika u potpunosti speče.
Poslužite odmah.
Dobar tek!