Ova kaša je potpuno bez žitarica i ukusna je alternativa klasičnoj zobenoj kaši. Recept je bez glutena, a lako može biti veganski i bez laktoze ako obično mlijeko zamijeniš bademovim ili sojinim mlijekom.
Našu blogericu Lauru možeš pratiti na blogu la vie shobaine i Instagram profilu.
Sastojci:
- 300 grama cvjetače
- 1 banana
- Malo mlijeka (za blendanje)
- 1 mala žličica kakaa u prahu
- 2 male žličice mljevenog rogača
- ½ male žličice cimeta
- Šaka badema
Za dekoraciju:
- ½ banana
- Malo otopljene čokolade
- Pops od amarantha
- Zaleđene maline
Postupak:
- Operi cvjetaču i razreži je na manje komade. Stavi cvjetaču, bananu i malo mlijeka u blender i blendaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
- Prebaci smjesu u posudu te je na laganoj vatri polako počni zagrijavati.
- Dodaj kakao, rogač i cimet pa dobro promiješaj. Dodaj i bademe (cijele ili grubo nasjeckane).
- Polagano kuhaj smjesu na laganoj vatri, uz stalno miješanje, dok se ne zgusne poput kaše. Kada postigne željenu konzistenciju, preseli smjesu u zdjelicu za posluživanje.
- Uzmi bananu i prereži je na pola. Uz pomoć čačkalice, nacrtaj oči i usta od topljene čokolade.
- Ostatak topljene čokolade prelij po kaši, pospi popsom od amarantha i smrznutim malinama pa postavi duha od banane.
Posluži odmah!