Zdravlje na tanjuru: Bučnica bez tijesta

Fitness Klinika
Ljeto je vrijeme tikvica. Ima ih raznih boja i oblika, neutralnog su okusa i zato se odlično uklope u mnoge recepte.
Vidi originalni članak

Nutritivno, tikvice su odlične jer su niske energetske gustoće pa su odličan izbor kada želimo veći volumen obroka koji će nas dobro zasititi.

nikad dosta Bezvremenske polpete od tikvica za savršena jutra


Ovaj recept je brz i jednostavan i zato, svakako probajte. Budite dodatno inspirirani dodati komadiće slanine.

obožavamo ih Nikada dosta tikvica - pohane i na rižoto!

 

POTREBNO:

  • 1 veća tikvica (ocijeđena masa 280g)
  • 500g posnog sira
  • 2 jaja
  • Sol, papar

od ploda do cvijeta Gdje na ručak: Tikvice kao gastro užitak

 

PRIPREMA:
1.    Tikvicu operite i ogulite, naribajte na ribež pa posolite da izađe voda. Ocijedite.
2.    U većoj posudi pomiješajte ocijeđenu tikvicu, sir i jaja, dodajte sol po ukusu (pazite jer već ste posolili tikvice)
3.    Smjesu izlijte u vatrostalnu posudu i pecite na 180 stupnjeva 1 sat (dok ne počne tamniti na površini
Ovo jelo može se servirati toplo ili hladno, a jako dobro ide uz hladnu ljetnu paradajz-paprika-krastavci salatu. Dodati maslinovog ili bučinog ulja… Dobar tek!

Kliknite nas na FITNESS KLINIKA facebook i instagram
Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.
 

Posjeti Gastro.hr