Nutritivno, tikvice su odlične jer su niske energetske gustoće pa su odličan izbor kada želimo veći volumen obroka koji će nas dobro zasititi.
Ovaj recept je brz i jednostavan i zato, svakako probajte. Budite dodatno inspirirani dodati komadiće slanine.
POTREBNO:
- 1 veća tikvica (ocijeđena masa 280g)
- 500g posnog sira
- 2 jaja
- Sol, papar
PRIPREMA:
1. Tikvicu operite i ogulite, naribajte na ribež pa posolite da izađe voda. Ocijedite.
2. U većoj posudi pomiješajte ocijeđenu tikvicu, sir i jaja, dodajte sol po ukusu (pazite jer već ste posolili tikvice)
3. Smjesu izlijte u vatrostalnu posudu i pecite na 180 stupnjeva 1 sat (dok ne počne tamniti na površini
Ovo jelo može se servirati toplo ili hladno, a jako dobro ide uz hladnu ljetnu paradajz-paprika-krastavci salatu. Dodati maslinovog ili bučinog ulja… Dobar tek!
Kliknite nas na FITNESS KLINIKA facebook i instagram
Za vas pišu Sanja Starešinić, trener osobnog razvoja i Dražen Starešinić, instruktor fitnesa.