Kremasti umak od kukuruza u zdjelici od kruha

Screenshoot
Od kruha neka nastane tanjur, a od kukuruza fini kremasti umak.
Vidi originalni članak

Primamljive zdjelice punjene umakom od kukuruza, pospipane sirom i zapečene do hrskavosti u pećnici. Postoji li bolje jelo s kukuruzom? Pripremite umak nalik na bešamel, ulijte ga u izdubljena peciva ili kruščiće i jelo je spremno za taj čas.

Potrebno vam je:

  • 2 šalice kukuruza
  • 2 šalice mlijeka
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica brašna
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje
  • 1 šalica sira
  • 3 okrugla kruha ili peciva
  • ½ šalice parmezana

Postupak:

  1. Kukuruz i mlijeko usitnite i pomiješajte u blenderu.
  2. Procijedite.
  3. Na laganoj vatri napravite bešamel umak od maslaca, brašna i mješavine kukuruza i mlijeka.
  4. Kada postane gušće, ulijte vrhnje za kuhanje i ubacite ribani sir.
  5. Umak nalijte u izdubljeni kruh, pospite s još ribanog sira i zapecite na 180 stupnjeva 10 minuta.

Cijeli postupak pogledajte u videu!

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr