gastro postao
Od kruha neka nastane tanjur, a od kukuruza fini kremasti umak.
Primamljive zdjelice punjene umakom od kukuruza, pospipane sirom i zapečene do hrskavosti u pećnici. Postoji li bolje jelo s kukuruzom? Pripremite umak nalik na bešamel, ulijte ga u izdubljena peciva ili kruščiće i jelo je spremno za taj čas.
Potrebno vam je:
- 2 šalice kukuruza
- 2 šalice mlijeka
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica brašna
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- 1 šalica sira
- 3 okrugla kruha ili peciva
- ½ šalice parmezana
Postupak:
- Kukuruz i mlijeko usitnite i pomiješajte u blenderu.
- Procijedite.
- Na laganoj vatri napravite bešamel umak od maslaca, brašna i mješavine kukuruza i mlijeka.
- Kada postane gušće, ulijte vrhnje za kuhanje i ubacite ribani sir.
- Umak nalijte u izdubljeni kruh, pospite s još ribanog sira i zapecite na 180 stupnjeva 10 minuta.
Cijeli postupak pogledajte u videu!
Dobar tek!