Kremasto savršenstvo: Svega par sastojaka za najfiniji puding od riže

Kremasta božica bez kreme indijski je klasik kojeg ćete rado prisvojiti
Vidi originalni članak

Originalnog naziva Paal Payasam, puding od riže klasik je u restoranima diljem Indije, a riječ je o jednostavnom receptu od samo par sastojaka. Riža, kondenzirano mlijeko i kardamom predstavljaju savršen spoj za ovaj puding. Kremast, bogatog okusa, puding je to kojeg ćete brzo skuhati, a uživati svim osjetilima. 

Sastojci:

  • pola šalice riže (preporučena Basmati riža)
  • 1 konzerva kondenziranog mlijeka
  • oko 900 ml mlijeka
  • kardamoma po želji

 

Priprema:

  1. Skuhajte basmati rižu u 1 i pol šalici vode dok skroz ne omekša. S drvenom žlicom izmiješajte rižu
  2. Spojite rižu, kondenzirano mlijeko i punomasno mlijeko, dodajte začine i kuhajte na laganoj  vatri dok se puding ne zgusne. Poslužite hladno ili toplo, kako vam drago.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr