24. kolovoza 2016.

Apsolutno neodoljivi princes uštipci s kremom i šlagom

Princeze
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Princeze nisu zahtjevne koliko se čini, a nema osobe koja ih ne voli. Fino mekano tijesto punjeno kremom neodoljivo je u svim godišnjim dobima, a kako bi vam tijesto bilo izvana hrskavo, iznutra sočno predlažemo da se pridržavate sljedećeg recepta

Sastojci:

Tijesto:

  • 1/2 šalice brašna
  • 1/2 žličice šećera
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 šalice maslaca
  • 1/2 šalice vode
  • 2 jaja

Krema:

  • 1,5 šalica punomasnog mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 1/3 šalice šećera
  • 2 žlice gustina
  • 1/8 žličice soli
  • 1/2 žlice maslaca
  • 1/2 žličice vanilije
  • Šlag i borovnice za ukras

Priprema:

  1. Zagrijte mlijeko dok ne bude vruće. Dok se grije, u drugoj posudi istucite žumanjke, šećer, gustin i sol. Dodajte u tu smjesu šalicu vrućeg mlijeka miješajući pa dodajte ostatak mlijeka.
  2. Premjestite smjesu u posudu pa grijte na laganoj vatri stalno miješajući dok se ne zgusne, oko 6-10 min. Pazite da ne zakuha.
  3.  Protisnite kremu kroz cjedilo u zdjelu pa umiješajte maslac i vaniliju. Pokrijte kremu i hladite je oko tri sata.
  4. U posudi zakuhajte vodu i maslac. Umiješajte brašno, šećer i sol pa miješajte dok se ne oblikuje lopta. Premjestite tijesto u zdjelu i ohladite.
  5. Postupno mu dodajte jaja dobro miješajući te žlicom stavite tijesto na lim za pečenje. Pecite 15 min na 205°C pa smanjite na 175°C.
  6. Kad se ohlade krafne, prerežite ih, nadjenite kremom i ukrasite šlagom. Ukrasite borovnicama.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.