gastro postao
Princeze nisu zahtjevne koliko se čini, a nema osobe koja ih ne voli. Fino mekano tijesto punjeno kremom neodoljivo je u svim godišnjim dobima, a kako bi vam tijesto bilo izvana hrskavo, iznutra sočno predlažemo da se pridržavate sljedećeg recepta
Sastojci:
Tijesto:
- 1/2 šalice brašna
- 1/2 žličice šećera
- 1/4 žličice soli
- 1/4 šalice maslaca
- 1/2 šalice vode
- 2 jaja
Krema:
- 1,5 šalica punomasnog mlijeka
- 4 žumanjka
- 1/3 šalice šećera
- 2 žlice gustina
- 1/8 žličice soli
- 1/2 žlice maslaca
- 1/2 žličice vanilije
- Šlag i borovnice za ukras
Priprema:
- Zagrijte mlijeko dok ne bude vruće. Dok se grije, u drugoj posudi istucite žumanjke, šećer, gustin i sol. Dodajte u tu smjesu šalicu vrućeg mlijeka miješajući pa dodajte ostatak mlijeka.
- Premjestite smjesu u posudu pa grijte na laganoj vatri stalno miješajući dok se ne zgusne, oko 6-10 min. Pazite da ne zakuha.
- Protisnite kremu kroz cjedilo u zdjelu pa umiješajte maslac i vaniliju. Pokrijte kremu i hladite je oko tri sata.
- U posudi zakuhajte vodu i maslac. Umiješajte brašno, šećer i sol pa miješajte dok se ne oblikuje lopta. Premjestite tijesto u zdjelu i ohladite.
- Postupno mu dodajte jaja dobro miješajući te žlicom stavite tijesto na lim za pečenje. Pecite 15 min na 205°C pa smanjite na 175°C.
- Kad se ohlade krafne, prerežite ih, nadjenite kremom i ukrasite šlagom. Ukrasite borovnicama.