Lignje s polama od krumpira

Danijel Berković/PIXSELL
Oduvijek je poznato da se lignje i krumpir ljube, a u kojoj mjeri - otkrijte pripremajući ovaj recept!
Vidi originalni članak

Petak je dan za lignje, pa ako su vam dosadili pohani kolutići i pomfrit, zašto se ne biste malo poigrali i s istim sastojcima, doduše malo podebljanim - napravili nešto sasvim novo

Sastojci:

  • 500 g liganja
  • 900 g krumpira
  • 200 g luka
  • 25 g češnjaka
  • 1 dl ulja (maslinovog)
  • malo soli
  • nasjeckanog peršina

Priprema:

  1. Krumpir dobro oprati te ga prerezati na pola. Izdubiti sredinu krumpira, posoliti te ga peći u tepsiji 20-tak minuta na 200°C.
  2. Pole trebaju biti napola pečene.
  3. Dok se pole peku, na tavi se treba pirjati sitno narezani luk i češnjak.
  4. Lignje se očiste i narežu te se pirjaju s lukom i češnjakom. Treba pripaziti da se kod pirjanja lignje ne osuše. Moraju se pirjati u svojim sokovima zajedno sa sredinom krumpira koju smo izdvojili iz pola prije pečenja.
  5. Napola pečene pole pune se pirjanim lignjama i krumpirom te se peku 15-tak minuta na 250°C.

Uz pole se može poslužiti umak ili zelena salata. 

Posjeti Gastro.hr