Pa krenimo od najjednostavnijeg recepta koji je, mogli ste pretpostaviti, recept za pržene lignje. Sve što trebate napraviti za ovo jelo jest očistiti lignje, uvaljati ih u brašno i pržiti na ulju. Uz malo eksperimentiranja, lignje možete napuniti nadjevom, odnosno namirnicama po volji i ispeći ih na ulju.
Kako je ovih dana idealno vrijeme za roštiljanje, zašto ne biste pripremili marinirane lignje na žaru. Marinadu pripremite od soja sosa, đumbira i mirina. Tako namočene lignje ispečene na grilu bit će mekane i sočne. Naravno, ako ih ne prepečete.
Osim žara, lignje vole i pećnicu. Spojite ih s krumpirom, ubacite u pećnicu, a za to vrijeme pripremite finu, osvježavajuću salatu. Ovakav ručak stvorit će odlične ljetne zalogaje kojima je teško odoljeti.
Lignje bolonjez s crnilom od sipe je bez sumnje najneobičniji recept s lignjama. No sastojci za njega nisu neobični, a i za pripremu će vam trebati malo više od pola sata.
Volite li ljuća jela, pripremite pikantne lignje. Pržite papriku, mahune i mrkvu sa češnjakom, čili papričicom i lignjama i pripremite se za navalu ljutine u kojoj ćete uživati.
Volite li laganiju hranu, koja nije ni pržena ni pečena, salata od lignji s jajima nepogrešivi je recept za vas. Kuhane lignje i jaja pomiješate s cherry rajčicom i mladim lukom te stavite u hladnjak da se ohladi kako biste uživali u svježoj, ohlađenoj i laganoj salati.
Osim salate, tu je i bogati morski gulaš koji spaja ječam i ječam u gustom jelu na žlicu koje će voljeti baš svi. Jednostavan je za pripremu, a bit će upravo odličan način da se odmorite od teške hrane te ujedno uživate u finim plodovima mora.