gastro postao
Ukusan ručak koji ostavlja čak i vrijeme za opuštanje - gotov je za čas!
Spoj krumpira i liganja nikako ne može biti loš. Ubacite ih u posudu za pečenje, dodajte češnjak i peršin pa sve zajedno fino zapecite. Dobro će doći i čaša bijelog vina, za jelo i za vas. Uživajte u aromatičnom ručku koji je gotov brže nego što možete zamisliti - mljac!
Potrebno vam je:
- 1 kg liganja
- 1 kg krumpira
- 5 režnjeva češnjaka
- 150 ml bijelog vina
- Peršin
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Lignje očistite, a krumpir ogulite i narežite na željeni oblik.
- Ubacite ih u posudu pa ih dobro začinite soli, paprom i maslinovim uljem.
- Ubacite i sitno sjeckani češnjak i peršin.
- Pecite poklopljeno na 200 stupnjeva oko 20 minuta, a zatim otklopite i pustite da krumpir dobije koricu.
- Dodajte vino i pecite još 20 minuta.
Dobar tek!