Chef Deni Srdoč i sommelier Suwi Zlatic pripremaju sjajan Big Bottles Night u Nebu!

Matija Djanješić, Press Deni Srdoč i Suwi Zlatic
Deni Srdoč, najmlađi nositelj Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj, u suradnji sa Suwijem Zlatićem, najboljim austrijskim sommelierom i trećim sommelierom Europe, priprema jedinstveni wine gastro event u Nebo Restaurant & Loungeu u sklopu resorta Hilton Rijeka Costabella u subotu 27. svibnja
Vidi originalni članak

Chef Deni Srdoč, najmlađi nositelj Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj, u suradnji sa Suwijem Zlaticem, najboljim austrijskim sommelierom i trećim sommelierom Europe, priprema jedinstveni wine gastro event u Nebo Restaurant & Loungeu u sklopu resorta Hilton Rijeka Costabella. Jedinstveni bonvivant događaj uparivanja rijetkih vrhunskih vina točenih isključivo iz boca velikih zapremina i autorskih jela Denija Srdoča, Big Bottles Night, održat će se u subotu 27. svibnja s početkom u 19 sati, u jedinom riječkom restoranu s Michelinovom zvjezdicom.

Autorska večera Denija Srdoča odražavat će njegov stil kuhanja; kombinaciju moderne s tradicionalnim elementima. Na večeri će premijerno biti serviran novi ljetni Nebo meni. Srdoč gastronomiju doživljava kao globalnu umjetničku formu nadahnutu njegovom svakodnevicom i putovanjima tijekom kojih istražuje povezanosti lokalnih i globalnih elemenata u svakoj kuhinji, što je utkano u svako njegovo jelo. Kako bi svoje goste usmjerio prema otkrivanju Hrvatske kao gastro destinacije, pažljivo odabire sastojke hrvatskih farmera i proizvođača koji se podudaraju s njegovim filozofijama “od farme do stola” i “zero food waste”.

Sommelier Suwi Zlatic jedan je od najboljih europskih sommeliera. Nositelj je brojnih titula, on je sommelierski prvak Austrije, Sake Sommelier Professional Educator SSA, europski prvak za Champagne 2015. i 2016. godine te Rolling pin sommelier of the Year 2018. Osvajač je prvenstva sommeliera u Švedskoj i Portugalu, bio je treće plasiran na interkontinentalnom Euro-afričkom sommelierskom prvenstvu 2022.godine, dok je na svjetskom natjecanju održanom početkom ove godine u Francuskoj ušao u polufinale.

"Sa Suwijem me veže jedno jako lijepo prijateljstvo i ugodna suradnja. On uvijek želi nešto isprezentirati što nije previše uobičajeno. I publika je jako zainteresirana, evo - event je skoro pa već pun. Bit će to prilika i da predstavimo novi ljetni meni Neba. To će biti svojevrsna premijera, a drugi dan počet ćemo ga nuditi gostima", najavio nam je Deni Srdoč.

Odabir boca koje će Suwi Zlatic prezentirati gostima na večeri u Nebu njegov je izbor osobnih favorita. Svaka od ovih etiketa jedna je od posljednjih velikih boca izravno iz podruma velikih vinskih kuća. Radi se o vinima koje je gotovo nemoguće kupiti, a još teže zaboraviti.

Osim iznimnih vina goste očekuje i posebna poslastica - sake tasting i “flight tasting” svjetskih vina nedostupnih na tržištu koja će se održati između sljedova i još pokoje iznenađenje. Suradnja ove dvojice velikana gastro scene lani bila je apsolutni hedonistički spektakl i privukla je velik broj gastro entuzijasta, stoga preporučujemo da rezervirate svoje mjesto dok ih još ima!

 

prestižno natjecanje Počelo je Svjetsko prvenstvo sommeliera, a Hrvatsku predstavlja Ivan Jug

 

"Prošle godine bilo je fantastično, popunjeno do posljednjeg mjesta. Denijev meni je bio svjetska klasa, pun lokalnih proizvoda s totalnim fokusom na balans i eleganciju. Primjerice, guščja jetra nisu bila neka premasna, nego baš elegantna, lepršava, pravi užitak za jesti.

Denijeva jela sljubljivali smo s vinima iz cijelog svijeta, i bila je to jako zanimljiva kombinacija regionalnog Denijevog menija, koji kuha stvarno s lokalnim proizvodima, i tih svih vina iz svijeta. Uglavnom, bilo je zanimljivo, odlična ekipa, dobra vibra… odlična suradnja između kuhinje i servisa. Jedna od najboljih večera koje sam ikad odradio. Baš sam guštao.

I ovogodišnjoj se večeri jako veselim. Deni je po meni prvi aspirant na drugu Michelinovu zvjezdicu u Hrvatskoj jer ima sve što treba imati za takvo priznanje. Jako sam ponosan što nas dvojica tako dobro surađujemo. Dobri smo prijatelji, ali mi smo i dva tipa koji stalno pokušavaju više, još bolje, još jače, još zanimljivije. Ne nastojimo samo poslužiti ljude, da pojedu i popiju, nego obojica nastojimo da ih baš – ugostimo i da provedu nezaboravnu večer", ispričao nam je Suwi koji će u Hrvatskoj u desetak dana boravka održati i trening za sommeliere, a dva dana uoči večer Big Bottles Night, gostovat će u Denijevu wine bistrou Hidden u Rijeci gdje će se u četvrtak održati japanske večera sushija i sakea.

 

novo mjesto Chef Deni Srdoč u petak u Rijeci otvara bistro Hidden

 

Posjeti Gastro.hr