Najave 22. svibnja 2023.

Chef Deni Srdoč i sommelier Suwi Zlatic pripremaju sjajan Big Bottles Night u Nebu!

Deni Srdoč i Suwi Zlatic
Deni Srdoč i Suwi Zlatic foto: Matija Djanješić, Press
gastro postao gastro.24sata.hr
Deni Srdoč, najmlađi nositelj Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj, u suradnji sa Suwijem Zlatićem, najboljim austrijskim sommelierom i trećim sommelierom Europe, priprema jedinstveni wine gastro event u Nebo Restaurant & Loungeu u sklopu resorta Hilton Rijeka Costabella u subotu 27. svibnja

Chef Deni Srdoč, najmlađi nositelj Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj, u suradnji sa Suwijem Zlaticem, najboljim austrijskim sommelierom i trećim sommelierom Europe, priprema jedinstveni wine gastro event u Nebo Restaurant & Loungeu u sklopu resorta Hilton Rijeka Costabella. Jedinstveni bonvivant događaj uparivanja rijetkih vrhunskih vina točenih isključivo iz boca velikih zapremina i autorskih jela Denija Srdoča, Big Bottles Night, održat će se u subotu 27. svibnja s početkom u 19 sati, u jedinom riječkom restoranu s Michelinovom zvjezdicom.

 | Author: Matija Djanješić Deni Srdoč foto: Matija Djanješić

 | Author: Matija Djanješić Nebo foto: Matija Djanješić

Autorska večera Denija Srdoča odražavat će njegov stil kuhanja; kombinaciju moderne s tradicionalnim elementima. Na večeri će premijerno biti serviran novi ljetni Nebo meni. Srdoč gastronomiju doživljava kao globalnu umjetničku formu nadahnutu njegovom svakodnevicom i putovanjima tijekom kojih istražuje povezanosti lokalnih i globalnih elemenata u svakoj kuhinji, što je utkano u svako njegovo jelo. Kako bi svoje goste usmjerio prema otkrivanju Hrvatske kao gastro destinacije, pažljivo odabire sastojke hrvatskih farmera i proizvođača koji se podudaraju s njegovim filozofijama “od farme do stola” i “zero food waste”.

 | Author: Press Suwi Zlatic foto: Press

Sommelier Suwi Zlatic jedan je od najboljih europskih sommeliera. Nositelj je brojnih titula, on je sommelierski prvak Austrije, Sake Sommelier Professional Educator SSA, europski prvak za Champagne 2015. i 2016. godine te Rolling pin sommelier of the Year 2018. Osvajač je prvenstva sommeliera u Švedskoj i Portugalu, bio je treće plasiran na interkontinentalnom Euro-afričkom sommelierskom prvenstvu 2022.godine, dok je na svjetskom natjecanju održanom početkom ove godine u Francuskoj ušao u polufinale.

 | Author: Matija Djanješić Nebo foto: Matija Djanješić

"Sa Suwijem me veže jedno jako lijepo prijateljstvo i ugodna suradnja. On uvijek želi nešto isprezentirati što nije previše uobičajeno. I publika je jako zainteresirana, evo - event je skoro pa već pun. Bit će to prilika i da predstavimo novi ljetni meni Neba. To će biti svojevrsna premijera, a drugi dan počet ćemo ga nuditi gostima", najavio nam je Deni Srdoč.

Odabir boca koje će Suwi Zlatic prezentirati gostima na večeri u Nebu njegov je izbor osobnih favorita. Svaka od ovih etiketa jedna je od posljednjih velikih boca izravno iz podruma velikih vinskih kuća. Radi se o vinima koje je gotovo nemoguće kupiti, a još teže zaboraviti.

 | Author: Matija Djanješić Nebo foto: Matija Djanješić  | Author: Matija Djanješić Nebo foto: Matija Djanješić

Osim iznimnih vina goste očekuje i posebna poslastica - sake tasting i “flight tasting” svjetskih vina nedostupnih na tržištu koja će se održati između sljedova i još pokoje iznenađenje. Suradnja ove dvojice velikana gastro scene lani bila je apsolutni hedonistički spektakl i privukla je velik broj gastro entuzijasta, stoga preporučujemo da rezervirate svoje mjesto dok ih još ima!

 | Author: Press Suwi Zlatic foto: Press

 

Ivan Jug Možda vas zanima... Počelo je Svjetsko prvenstvo sommeliera, a Hrvatsku predstavlja Ivan Jug Najave

 

"Prošle godine bilo je fantastično, popunjeno do posljednjeg mjesta. Denijev meni je bio svjetska klasa, pun lokalnih proizvoda s totalnim fokusom na balans i eleganciju. Primjerice, guščja jetra nisu bila neka premasna, nego baš elegantna, lepršava, pravi užitak za jesti.

Denijeva jela sljubljivali smo s vinima iz cijelog svijeta, i bila je to jako zanimljiva kombinacija regionalnog Denijevog menija, koji kuha stvarno s lokalnim proizvodima, i tih svih vina iz svijeta. Uglavnom, bilo je zanimljivo, odlična ekipa, dobra vibra… odlična suradnja između kuhinje i servisa. Jedna od najboljih večera koje sam ikad odradio. Baš sam guštao.

I ovogodišnjoj se večeri jako veselim. Deni je po meni prvi aspirant na drugu Michelinovu zvjezdicu u Hrvatskoj jer ima sve što treba imati za takvo priznanje. Jako sam ponosan što nas dvojica tako dobro surađujemo. Dobri smo prijatelji, ali mi smo i dva tipa koji stalno pokušavaju više, još bolje, još jače, još zanimljivije. Ne nastojimo samo poslužiti ljude, da pojedu i popiju, nego obojica nastojimo da ih baš – ugostimo i da provedu nezaboravnu večer", ispričao nam je Suwi koji će u Hrvatskoj u desetak dana boravka održati i trening za sommeliere, a dva dana uoči večer Big Bottles Night, gostovat će u Denijevu wine bistrou Hidden u Rijeci gdje će se u četvrtak održati japanske večera sushija i sakea.

 | Author: Press Big Bottles Night u Nebu foto: Press  | Author: Matija Djanješić Nebo foto: Matija Djanješić

 

U petak Deni Srdoč otvara svoj wine bistro Hidden u Rijeci Možda vas zanima... Chef Deni Srdoč u petak u Rijeci otvara bistro Hidden Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.