Festival ribljih iznutrica u Bicku - najbolji domaći chefovi u čudesnim ulogama

Facebook
Nakon što su bonkulovićima i ljubiteljima «siromaške kuhinje» pokazali na kakvu se razinu vrhunske gastronomije mogu dignuti iznutrice i sastojci koji se obično zanemaruju, tri kapetana od kužine, među kojima i najbolji chef 2019 prema izboru Gault & Millau Croatia, okupljaju se ponovno.
Vidi originalni članak

Tako će 15. ožujka u 18h u restoranu Bicko, Hrvoje Zirojević (restoran Laganini, Palmižana), Braco Sanjin (restoran Perivoj, Split), Ivan Pažanin (restoran Štorija, Split) te Bickov chef Vjekoslav Gelemanović udružiti snage i, po prvi puta u Hrvatskoj, izvesti menu u četiri slijeda sa ribljim iznutricama.

 

 

Menu kojim će Zirojević, Sanjin i Pažanin još jednom pomaknuti granice svega onog što ste mislili da znate o ribi i ribljim specijalitetima, a posebno o ribljim iznutricama:

  • Carapaccio od sabljarke sa ikrom morskog ježinca (Ivan Pažanin)
  • Ganache od jetre mola i frigane drače od trlje (Hrvoje Zirojević)
  • Rižoto sa mariniranim kozicama i butargom od cipla Braco Sanjin)
  • Tripe od grdobine sa fažolom (Hrvoje Zirojević)
  • Desert (Bicko)

Menu će vrhunskim vinima pratiti Vinarija KROLO iz Splita. Kušat će se chardonnay, pošip, crljenak kaštelanski, cabernet sauvignon -merlot, a premijerno će predstaviti i svoj novi rosé.

Voditelj programa bit će Domagoj Jakopović Ribafish, a za glazbu je zadužen DJ Vedran Rako. U Bicku će se održati i kratak kviz Morane Zibar, poznate i kao Gurwoman.

Cijena večere: 345,00 kn

Zbog velikog interesa, molimo rezervacije izvršiti najkasnije pola sata prije večere na šanku restorana.

Više informacija potražite na Facebook stranicama restorana Bicko.

Vidimo se na Mare's tripp by Bicko - Festival morskih iznutrica!

Posjeti Gastro.hr