Kako uskladiti prirodu i modernu gastronomiju

Kul IN Ema i Bogomil Križ u sisačkom Kul IN-u održat će odličan masterclass "Momenti prirode u modernoj gastronomiji"
"Momenti prirode u modernoj gastronomiji" naziv je sjajnog masterclassa koji će voditi chefovi Ema i Bogomil Križ u sisačkom Kulinarskom institutu Kul IN
Vidi originalni članak

U Kulinarskom Institutu Kul IN u Sisku ovog petka, 15. prosinca, održat će se odličan masterclass "Momenti prirode u modernoj gastronomiji" koji će voditi chefovi Ema i Bogomil Križ koji su ove godini vodili tim Michelinovom zvjezdicom ovjenčanog restorana Boškinac i iza sebe imaju impresivno iskustvo rada u vrhunskim restoranima i hotelima u Hrvatskoj i inozemstvu.

U sklopu masterclassa, Ema i Bogomil će polaznicima Kul IN-a i gostima predstaviti kako se neočekivane tehnike i komponente iz prirode mogu maksimalno iskoristiti u jelovniku i pružiti svjež pogled na na potencijal elementa prirode koje nismo navikli gledati na tanjuru. 

Sisački Kulinarski institut Kul IN puno ulaže u dodatnu edukaciju svojih polaznika pa tako često za njih organizira ovakve masterclasseve na kojima oni imaju priliku usvojiti neka dodatna znanja i iskustva. Tako su proteklih godina svoje masterclasseve održali chefovi Jorg Zupan, Emanuele Scarello, slastičar Robert Bašić, fotografkinja Vedrana Burazin i brojni drugi, a kod njih na edukaciju dolaze i ljudi iznimno uspješni u svojim profesijama, poput baranjskog vinara Damira Josića.

 

vinar u školskim klupama Vinar Damir Josić nema mira, nakon kuharske 'ganja' i slastičarsku diplomu

 

Ema i Bogomil Križ, dinamični chefovski duo, iza sebe ima impresivno iskustvo rada u vrhunskim restoranima i hotelima u Hrvatskoj i inozemstvu. Bogomil je svoju prvu poziciju head chefa ostvario već kao dvadesetogodišnjak u Dubrovniku, a od tada je radio dobro poznatim hotelima od Rixosa, Pucić Palace Hotela do Grand Park Hotela u Rovinju i restoranima poput Bugenvile. Ove godine vodio je tim Michelinovom zvjezdicom nagrađenog restorana hotela Boškinac.

Ema je ubrzo nakon edukacije za profesionalnog slastičara u Kul IN-u počela raditi kao head pastry chef u restoranu Bugenvila, a 2023. godine je na istoj poziciji radila i u rovinjskom restoranu Cap Aureo. Ove godine radila je kao glavna slastičarka u Michelin restoranu hotela Boškinac, vodila tim slastičara i kreirala ponudu slastica za restoran.

 

intervju "Ako je hrana savršena, i fotografija će bolje izgledati!"

 

Posjeti Gastro.hr