Kraljice pozivaju: Carbonara vs. Südtiroler Apfelstrudel!

Thinkstock
U petak 19. siječnja u popularnoj pečenjari Kraljice gostovat će poznati kolumnist i hedonist Gastroterminator i za goste lokala kuhati dva specijaliteta.
Vidi originalni članak

Jedno smo ugodno vrijeme imali čast da nam na Gastro.hr-u gostuje čovjek koji stvarno puno zna o namirnicama, jelima i kuhanju, sve dok ga poslovi nisu odnijeli u neke druge vode. No, kako je sad u nekim trećim vodama, jako nas je razveselila činjenica da će svoje majstorije predstaviti u lokalu Kraljice, u petak 19. siječnja, i to od podneva pa dok se sve ne proda i pojede.

Kako naglašava ovaj, u svileni celofan umotan rabijatni bivši ragbijaš te poznati borac protiv varanja na hrvatskoj gastro-sceni, jedna od tajni njegove specijalne carbonare je u tome da uopće ne rabi sol.

 

Špajza Carbonara s tajnim dodatkom!

 

Taj, širem pučanstvu poznati internetski hejter i ispravljač krivih Drina, Sava i Drava neće stati samo na jednome jelu - tko želi, moći će si brk omastiti i originalnim Südtiroler Apfelstrudelom. Cijena carbonare je 58, a štrudla s pravim austrijskim šlagom - 25 kuna.

Ako preživi brojne eminentne domaće kritičare i influencere koji se već fino bruse, Gastroterminator je naglasio da će sljedeći mjesec napraviti i kušaonicu: jastog protiv hlapa, a jedan od noviteta je da će pečenjarnica uskoro postati bistro te da će se u potpunosti preurediti cijeli interijer.

 

Čudo! Gastroterminator: Jeli smo najbolji bečki šnicl na svijetu

 

Gostovanje GT-a u Kraljicama odvija se u sklopu tematskih vikenda, koji se održavaju skoro svaki petak i subotom, a za sve detalje, rasporede i najave bacite oko na njihov Facebook. Rezervirajte svoje mjesto na telefon 01 5620 971!

Uglavnom, ako ste voljeli tekstove ovog gastro nazija, vidimo se u petak u Koturaškoj 51.

Za sve ljubitelje sjajnih travničkih recepata iz svakodnevne ponude Kraljica (od ćevapa preko pljeskavica do hamburgera), bosanskog lonca četvrtkom te bureka i pita po narudžbi, ne brinite, bit će i toga, ali carbonara i štrudl - samo u petak, 19. siječnja!

Ušli smo u Novu,
Zaboravite staru,
Vrijeme je da probate
GT carbonaru!

 

Špajza Gastroterminator u epizodi: Mala enciklopedija modernog bontona

Posjeti Gastro.hr