Odlična prilika za kušanje vina koja još nisu u prodaji!

Graševina Croatica En Primeur u organizaciji udruge Graševina Croatica u hotelu Esplanade održat će se 1. veljače
Premijerno kušanje vina iz berbe 2022. u organizaciji udruge Graševina Croatica, u Esplanadu dovodi više od 30 vinara iz Slavonije i hrvatskog Podunavlja. Osim ekskluzivnog kušanja vina na programu su i zanimljivi paneli te vinske radionice
Vidi originalni članak

Napokon je krenulo! Počinju vinska događanja, koja će razveseliti brojne vinske znalce i ljubitelje vrhunskih vina! Prvi u nizu događanja kojima obiluje početak godine jest En Primeur udruge Graševina Croatica koji se u zagrebačkom hotelu Esplanade održava u srijedu 1. veljače od 12 do 19 sati.

Ovo premijerno kušanje mladih vina za cilj ima predstavljanje vina iz berbe 2022. stručnoj javnosti i publici. Neka od tih vina još nisu niti na tržištu, tako da događaj time dobiva notu ekskluzivnosti, a premijerno kušanje svoj pravi smisao.

Vinari Slavonije i Podunavlja prvo će svoja mlada vina, od 12 do 16 sati, predstaviti predstavnicima HoReCa sektora, ugostiteljima, distributerima, vinskim trgovcima, novinarima, sommelierima i ostaloj stručnoj publici iz vinskog i gastro svijeta, dok je od 16 do 19 sati događaj otvoren za javnost, uz kupnju ulaznice od 10 eura koja podrazumijeva slobodno kušanje vina.

Također, organizatori su pripremili i zanimljive vinske radionice. Prva radionica "Vinske medalje visokog sjaja" je u 13 sati, a na njoj će se polaznici pod vodstvom Ive Kozarčanina upoznati s vinima Slavonije i hrvatskog Podunavlja koja su tijekom 2022. godine osvajala najsjajnija odličja. U 14.30 sommelier Darko Lugarić vodit će radionicu "Graševina Young Vs. Old" na kojoj nas čeka vertikalno kušanje graševina uz prikaz potencijala starenja i razvoja aromatike usporedbom berbe 2022. s prijašnjim berbama.

U 16 sati sommelier i osnivač Zadar Wine Festivala Ivan Stiblik vodit će radionicu "Nova i neotkrivena vina Slavnije i hrvatskog Podunavlja", dok će u 17.30 sati Marija Vukelić, organizatorica Salona pjenušavih vina Zagreb polaznike voditi kroz radionicu "Fantastični svijet pjenušaca" o vrhunskim pjenušcima iz spomenute vinske regije. Cijena pojedinačne radionice je 10 eura, uz prethodnu prijavu na web stranici En Primeur radionice.

U sklopu En Primeura održat će se i zanimljivi paneli u kojima će posebno uživati stručna publika kojoj je to odlična prilika za informiranje o novitetima i trendovima. Na stručnim panelima diskutirat će se o trendovima na tržištu vina Republike Hrvatske, predstaviti vinsko-turistička događanja u regiji Slavonija i hrvatsko Podunavlje i upoznati s mladim vinarima i enolozima Graševine Croatice. 

Na En Primeuru udruge Graševina Croatica sudjelovat će više do 30 vinara, među kojima i neka široj javnosti poznatija imena poput Krauthakera, Kutjeva, Adžića, Galića, Peraka, Sontacchija, Jakoba, Enosophije, Kalazića, Belja, Antunovića, Iločkih podruma i brojnih drugih.

En Primeur organizira udruga Graševina Croatica u suradnji s partnerima - Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, Hrvatskom gospodarskom komorom, TZ Brodsko-posavske županije, TZ Osječko-baranjske županije, TZ Požeško-slavonske županije, TZ Virovitičko-podravske županije i TZ Vukovarsko-srijemske županije.

En Primeur 2019. Predstavljena mlada vina berbe 2018. iz vinskih regija Slavonije i Podunavlja, Dalmacije i Međimurja nova vina En Primeur 2019. Velika vinska fešta u Westinu! Fina vina Graševina bez granica - prva internacionalna konferencija

 

Posjeti Gastro.hr