Najave 27. lipnja 2017.

Graševina bez granica - prva internacionalna konferencija

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U Zagrebu se 1. srpnja održava prva internacionalna konferencije o graševini – Graševina bez granica!

Tijekom nedavnog Simpozija o graševini, u Kutjevu se raspravljalo o brojnim i značajnim pitanjima s kojima se proizvođači graševine svakodnevno susreću. 

Aktivnosti vezane za afirmaciju graševine se nastavljaju i to prvom  INTERNACIONALNOM  KONFERENCIJOM  O GRAŠEVINI – Graševina bez granica, koja će se 1. srpnja održati u Zagrebu.

Nositelj projekta ove iznimno značajne konferencije, koja se po prvi puta održava je udruženje vinarstva pri HGK - „Vina Croatia – Vina Mosaica“, a partner je udruga Graševina Croatica.

 

 | Author: Promo foto: Promo

 

Promenadno kušanje vodećih hrvatskih i inozemnih proizvođača graševine koje će se održati u hotelu International, Miramarska 24, Zagreb namijenjen je svim ljubiteljima vina, a ulaz je besplatan uz prijavu prilikom dolaska.

Cilj festivala  Festivala je potaknuti javnost na prepoznavanje vrijednosti naše najzastupljenije sorte Graševine kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Ovom konferencijom cilj je pokazati  i ljubiteljima vina, ali i stručnoj javnosti  različitost stilova koje graševina kao sorta nudi. Graševina  je prikladna i prepoznata kao svakodnevno vino idealnog omjera cijene i kvalitete, a potvrdila se i kao  prestižno, iznimno vrijedno vino različitih stilova poput izbornih berbi prosušenih bobica ili pjenušaca.

Cilj konferencije je da posjetitelji steknu  uvid u stilske i kvalitativne potencijale graševina Hrvatske i graševina okolnih zemalja. 

Posjetitelji će moći od 11:00 do 18:00 sati kušati graševine i ostala vina iz Hrvatske, Srbije, Mađarske, Slovenije i Austrije! U sklopu jednodnevne konferencije održat će se i radionice s vođenim kušanjem.

Prve subote u srpnju Zagrepčani i mnogobrojni gosti grada, imat će priliku kušati odabrane etikete  proizvođača graševine i ostalih vina iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Između ostalih, kušat će se graševina domaćih proizvođača Kronos, Buhač, Belje, Galić, Krauthaker, Markota, Papak, Sontaki, PP Orahovica, Antunović, graševina Iločkih podruma, Erdutskih vinograda, Mihalja, Feravina i Peraka.

 

 | Author: Promo foto: Promo

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.