Prijavi se i postani nova Gastro zvijezda 2020.!

Davorin Višnjić/PIXSELL
Otvaramo natječaj i tražimo nove Gastro zvijezde koje će nas očarati svojim kulinarskim umijećem, pisanjem i fotografijama. Prijavi sebe ili svog omiljenog food blogera u četiri kategorije...
Vidi originalni članak

Gastro zvijezda je regionalno natjecanje gastro blogera u organizaciji portala missGASTRO. Pokrenuli smo ga 2017. godine, s ciljem promoviranja bogate blogerske scene i formiranja platforme za povezivanje i suradnju.

U fokusu četvrtog izdanja su, simbolično, četiri kategorije. Ostajemo dosljedni pa je tako riječ o Tradicionalnoj kuhinji, Zdravoj i vegetarijanskoj hrani, Slasticama – i kategoriji Top foodie. Dok prve tri obuhvaćaju blogere koji koriste blog kao platformu, Top foodie priliku daje i onima koji ljubav prema gastronomiji izražavaju isključivo putem društvenih mreža poput Instagrama, Facebooka i YouTube-a. Partneri projekta su Korlat i Nikas, a za nagrade će se uz dva već spomenuta partnera pobrinuti i KitchenAid

 

GASTRO ZVIJEZDA 2019. Pogledaj kako je bilo na proglašenju Gastro zvijezde

 

Kako sudjelovati?

Prijave primamo od 26. do 6.11. na stranici Gastro zvijezde. Blogeri su pozvani prijaviti sami sebe u jednoj ili više kategorija, ali mogu ih prijaviti i vjerni pratitelji. Nakon zatvaranja prijava, prvu selekciju odrađuje redakcija portala missGASTRO.

Potom popis od deset najupečatljivijih blogova u svakoj kategoriji stiže do našeg žirija. Domagoj Jakopović Ribafish, novinar i prekaljeni bloger, renomirani bloger i Gastrolovac Darko Kontin te prethodni pobjednici Vedran Bošković i Nasja Duplančić odabrat će po četiri najbolja u svakoj kategoriji, osim u kategoriji Top foodie koju biraju redakcija i čitatelji.

Prijavi se ovdje!

GASTRO ZVIJEZDA 2019. Vedran Bošković: "Čestitke stižu čak iz Australije"

 

Slijedi runda zabavnih snimanja i pripreme recepata, nakon kojeg će odluku o superfinalistima donijeti publika. Glasovanje će biti otvoreno od 20. 11 do 1.12. na web stranici Gastro zvijezde i Facebook profilu missGASTRO. Konačnu odluku o pobjednicima kategorija, kao i ovogodišnjoj Gastro zvijezdi, donijet će žiri, osim u kategoriji Top foodie gdje će odluku donijeti čitatelji i redakcija.

Prijavi sebe ili svog omiljenog food blogera/foodieja

Food blogeri su posljednjih 15-ak godina esencijalna karika u promicanju kulture jedenja. Na razumljiv način dijele svoje znanje i interese, promoviraju trendove u gastronomiji i čine ih pristupačnijima širokoj publici. U posljednjih nekoliko godina pridružili su im se i oni koji su skloniji izražavanju u nešto kraćim, vizualnim formama – putem društvenih mreža.

Prijavi se ovdje!

Ovu zanimljivu zajednicu vrijedi upoznati, ali i nagraditi. Stoga smo pripremili odlične nagrade za pobjednike kategorija i našu ovogodišnju Gastro zvijezdu. Naravno, tu je i prilika za trajnu suradnju s portalom missGASTRO.

Naš partner projekta KitchenAid će apsolutnog pobjednika nagraditi bonom u vrijednosti od 10.000,00 kuna za kupnju proizvoda po izboru, dok će pobjednike kategorije na ovaj natječaj podsjećati odličan KItchenAid multipraktik.

KitchenAid multipraktik zapremine 1,7 l omogućuje izvrsne rezultate pripreme hrane, a odlikuju ga osvjetljene LED kontrole s 3 moguće operativne brzine te set višenamjenskog pribora uz koji možete s lakoćom pripremiti sve vrste namirnica. Ovaj inovativni KitchenAid multipraktik omogućuje jednostavno sjeckanje, spravljanje pirea, miješanje, gnječenje, ribanje i rezanje svih sastojaka: krastavaca, rajčica, sireva i još mnogo toga. Uz njega bez muke pripremite tijesto za pizzu ili kruh i razveselite svoje ukućane.KitchenAid kuhinjski robot postat će vaš neizostavni kuhinjski alat sa svojim izvanrednim performansama i bezvremenskim dizajnom. 

Partner projekta Nikas poklonit će 7 paketa za superfinaliste i pobjednike kategorija koji će uključivati sljedeće:1 × Riso Scotti CARNAROLI Invecchiato, 850g, 1 x TABASCO ljuti umak, 60ml, 1 x TABASCO Sriracha, 256ml, 1 × Kikkoman soja umak - dispenzer, 150ml, 1 × Kikkoman Poke umak, 250ml, 1 x Maille senf Dijon originale, 200ml 1 x Maille senf a l'Ancienne, 200ml,1 x Maille senf zeleni papar, 200ml. Za glavnu nagradu "Gastro zvijezda 2020", Nikas je osigurao bon u vrijednosti od 700,00 kn za kupnju na  web shopu.

Ove godine Riso Scotti proslavio je svoj veliki 160. rođendan. Iza ovoga imena stoji najmodernija tvornica na svijetu u kojoj se obrađuje pažljivo odabrana riža, provodi konstantna provjera kvalitete sirovina i finalnog proizvoda.  O uspješnosti branda Riso Scotti govori činjenica da se koristi u najekskluzivnijim restoranima svijeta te da ga preporučuju najpoznatiji svjetski chefovi. Maille Dijon senf slovi za najboji senf koji se može pronaći na policama dućana, a nove vrste i okusi se konstantno razvijaju u cilju što boljeg zadovoljenja želja potrošača. U proizvodnji Maille senfa koriste se sjemenke smeđe gorušice (Brassica juncea) iz regije Burgundija u Francuskoj. Sve prikupljene sjemenke se kasnije kontroliraju te samo one najviše kvalitete nastavljaju u daljnju obradu gdje se prema tajnim receptima dodaju med, mango, estragon, konjak i drugi sastojci koji obogaćuju senf. Kikkoman soja umak prirodno je fermentiran i sadrži samo četiri sastojka: sojino zrno, pšenicu, vodu i sol, bez ikakvih umjetnih dodataka. “Krivac” za njegov bogat okus je šestomjesečni proces vrenja. TABASCO je najpoznatiji umak na svijetu. Za njegovu globalnu popularnost i prisutnost na stolovima diljem svijeta zaslužan je vrtlar i entuzijastični gurman Edmund McIlhenny. Umak od paprika počeo je pripremati 1865. godine u Louisiani i nazvao ga “tabasco” prema izrazu meksičkih urođenika za “mjesto gdje je tlo vlažno”. TABASCO umak radi se od prirodnih sastojaka: istoimenih papričica koje se beru ručno, soli i kvalitetnog octa.

Partner projekta je Korlat koji će svim superfinalistima darovati vrijedne poklon pakete. Vrhunska crvena vina Korlat predstavila su se javnosti berbom 2007. i otada su nezaobilazan hrvatski vinski brend. Dobitnici su brojnih međunarodnih i domaćih priznanja za kvalitetu, a osvojili su i prestižni Red Dot Award. Među Korlatovim vinima, linija Korlat Supreme je vrh ponude luksuznih crvenih vina francuskih sorti. Ova se vina uzgajaju u posebnoj mikroklimi - u blizini mora, na dalmatinskom kamenu, gdje na 300 metara nadmorske visine dobivaju puno sunca i bure.  Ove godine će naši gastro blogeri moći uživati u Korlat liniji berba 2016. od kojih su najpoznatija vina Korlat Merlot 2016, Korlat Cabernet Sauvignon 2016 i Korlat Syrah 2016.

Prijavi sebe, svog omiljenog food blogera ili Top foodieja i prati Gastro zvijezdu na portalu missGASTRO te na našem Facebook i Instagram profilu! S detaljnim pravilima natječaja se upoznaj ovdje

Prijavi se ovdje!

Posjeti Gastro.hr