Najave 26. listopada 2020.

Prijavi se i postani nova Gastro zvijezda 2020.!

foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Otvaramo natječaj i tražimo nove Gastro zvijezde koje će nas očarati svojim kulinarskim umijećem, pisanjem i fotografijama. Prijavi sebe ili svog omiljenog food blogera u četiri kategorije...

Gastro zvijezda je regionalno natjecanje gastro blogera u organizaciji portala missGASTRO. Pokrenuli smo ga 2017. godine, s ciljem promoviranja bogate blogerske scene i formiranja platforme za povezivanje i suradnju.

U fokusu četvrtog izdanja su, simbolično, četiri kategorije. Ostajemo dosljedni pa je tako riječ o Tradicionalnoj kuhinji, Zdravoj i vegetarijanskoj hrani, Slasticama – i kategoriji Top foodie. Dok prve tri obuhvaćaju blogere koji koriste blog kao platformu, Top foodie priliku daje i onima koji ljubav prema gastronomiji izražavaju isključivo putem društvenih mreža poput Instagrama, Facebooka i YouTube-a. Partneri projekta su Korlat i Nikas, a za nagrade će se uz dva već spomenuta partnera pobrinuti i KitchenAid

 

Možda vas zanima... Pogledaj kako je bilo na proglašenju Gastro zvijezde Špajza

 

Kako sudjelovati?

Prijave primamo od 26. do 6.11. na stranici Gastro zvijezde. Blogeri su pozvani prijaviti sami sebe u jednoj ili više kategorija, ali mogu ih prijaviti i vjerni pratitelji. Nakon zatvaranja prijava, prvu selekciju odrađuje redakcija portala missGASTRO.

Potom popis od deset najupečatljivijih blogova u svakoj kategoriji stiže do našeg žirija. Domagoj Jakopović Ribafish, novinar i prekaljeni bloger, renomirani bloger i Gastrolovac Darko Kontin te prethodni pobjednici Vedran Bošković i Nasja Duplančić odabrat će po četiri najbolja u svakoj kategoriji, osim u kategoriji Top foodie koju biraju redakcija i čitatelji.

Prijavi se ovdje!

Možda vas zanima... Vedran Bošković: "Čestitke stižu čak iz Australije" Špajza

 

Slijedi runda zabavnih snimanja i pripreme recepata, nakon kojeg će odluku o superfinalistima donijeti publika. Glasovanje će biti otvoreno od 20. 11 do 1.12. na web stranici Gastro zvijezde i Facebook profilu missGASTRO. Konačnu odluku o pobjednicima kategorija, kao i ovogodišnjoj Gastro zvijezdi, donijet će žiri, osim u kategoriji Top foodie gdje će odluku donijeti čitatelji i redakcija.

 | Author: Davorin Višnjić/PIXSELL foto: Davorin Višnjić/PIXSELL

Prijavi sebe ili svog omiljenog food blogera/foodieja

Food blogeri su posljednjih 15-ak godina esencijalna karika u promicanju kulture jedenja. Na razumljiv način dijele svoje znanje i interese, promoviraju trendove u gastronomiji i čine ih pristupačnijima širokoj publici. U posljednjih nekoliko godina pridružili su im se i oni koji su skloniji izražavanju u nešto kraćim, vizualnim formama – putem društvenih mreža.

Prijavi se ovdje!

Ovu zanimljivu zajednicu vrijedi upoznati, ali i nagraditi. Stoga smo pripremili odlične nagrade za pobjednike kategorija i našu ovogodišnju Gastro zvijezdu. Naravno, tu je i prilika za trajnu suradnju s portalom missGASTRO.

Naš partner projekta KitchenAid će apsolutnog pobjednika nagraditi bonom u vrijednosti od 10.000,00 kuna za kupnju proizvoda po izboru, dok će pobjednike kategorije na ovaj natječaj podsjećati odličan KItchenAid multipraktik.

KitchenAid multipraktik zapremine 1,7 l omogućuje izvrsne rezultate pripreme hrane, a odlikuju ga osvjetljene LED kontrole s 3 moguće operativne brzine te set višenamjenskog pribora uz koji možete s lakoćom pripremiti sve vrste namirnica. Ovaj inovativni KitchenAid multipraktik omogućuje jednostavno sjeckanje, spravljanje pirea, miješanje, gnječenje, ribanje i rezanje svih sastojaka: krastavaca, rajčica, sireva i još mnogo toga. Uz njega bez muke pripremite tijesto za pizzu ili kruh i razveselite svoje ukućane.KitchenAid kuhinjski robot postat će vaš neizostavni kuhinjski alat sa svojim izvanrednim performansama i bezvremenskim dizajnom. 

Partner projekta Nikas poklonit će 7 paketa za superfinaliste i pobjednike kategorija koji će uključivati sljedeće:1 × Riso Scotti CARNAROLI Invecchiato, 850g, 1 x TABASCO ljuti umak, 60ml, 1 x TABASCO Sriracha, 256ml, 1 × Kikkoman soja umak - dispenzer, 150ml, 1 × Kikkoman Poke umak, 250ml, 1 x Maille senf Dijon originale, 200ml 1 x Maille senf a l'Ancienne, 200ml,1 x Maille senf zeleni papar, 200ml. Za glavnu nagradu "Gastro zvijezda 2020", Nikas je osigurao bon u vrijednosti od 700,00 kn za kupnju na  web shopu.

Ove godine Riso Scotti proslavio je svoj veliki 160. rođendan. Iza ovoga imena stoji najmodernija tvornica na svijetu u kojoj se obrađuje pažljivo odabrana riža, provodi konstantna provjera kvalitete sirovina i finalnog proizvoda.  O uspješnosti branda Riso Scotti govori činjenica da se koristi u najekskluzivnijim restoranima svijeta te da ga preporučuju najpoznatiji svjetski chefovi. Maille Dijon senf slovi za najboji senf koji se može pronaći na policama dućana, a nove vrste i okusi se konstantno razvijaju u cilju što boljeg zadovoljenja želja potrošača. U proizvodnji Maille senfa koriste se sjemenke smeđe gorušice (Brassica juncea) iz regije Burgundija u Francuskoj. Sve prikupljene sjemenke se kasnije kontroliraju te samo one najviše kvalitete nastavljaju u daljnju obradu gdje se prema tajnim receptima dodaju med, mango, estragon, konjak i drugi sastojci koji obogaćuju senf. Kikkoman soja umak prirodno je fermentiran i sadrži samo četiri sastojka: sojino zrno, pšenicu, vodu i sol, bez ikakvih umjetnih dodataka. “Krivac” za njegov bogat okus je šestomjesečni proces vrenja. TABASCO je najpoznatiji umak na svijetu. Za njegovu globalnu popularnost i prisutnost na stolovima diljem svijeta zaslužan je vrtlar i entuzijastični gurman Edmund McIlhenny. Umak od paprika počeo je pripremati 1865. godine u Louisiani i nazvao ga “tabasco” prema izrazu meksičkih urođenika za “mjesto gdje je tlo vlažno”. TABASCO umak radi se od prirodnih sastojaka: istoimenih papričica koje se beru ručno, soli i kvalitetnog octa.

Partner projekta je Korlat koji će svim superfinalistima darovati vrijedne poklon pakete. Vrhunska crvena vina Korlat predstavila su se javnosti berbom 2007. i otada su nezaobilazan hrvatski vinski brend. Dobitnici su brojnih međunarodnih i domaćih priznanja za kvalitetu, a osvojili su i prestižni Red Dot Award. Među Korlatovim vinima, linija Korlat Supreme je vrh ponude luksuznih crvenih vina francuskih sorti. Ova se vina uzgajaju u posebnoj mikroklimi - u blizini mora, na dalmatinskom kamenu, gdje na 300 metara nadmorske visine dobivaju puno sunca i bure.  Ove godine će naši gastro blogeri moći uživati u Korlat liniji berba 2016. od kojih su najpoznatija vina Korlat Merlot 2016, Korlat Cabernet Sauvignon 2016 i Korlat Syrah 2016.

Prijavi sebe, svog omiljenog food blogera ili Top foodieja i prati Gastro zvijezdu na portalu missGASTRO te na našem Facebook i Instagram profilu! S detaljnim pravilima natječaja se upoznaj ovdje

Prijavi se ovdje!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.