Testiranje menija za Svjetski kulinarski kup u Luksemburgu

Hrvatski kuharski savez
Ove godine, u razdoblju od 24. do 29. studenog, u Luksemburgu, održat će se Svjetski kulinarski kup na kojem će među 3000 kuhara i slastičara iz čitavog svijeta sudjelovati i preko 30 hrvatskih predstavnika.
Vidi originalni članak

Hrvatski kuharski savez je nacionalni savez kuhara koji djeluje već 15 godina. Razvoj organiziranih oblika okupljanja kuhara i stvaranja uvjeta za razvitak ukupne kulinarske struke u Republici Hrvatskoj, kao i njena promocija osnovni su zadaci Saveza. Da bi ih ostvario, između ostalih aktivnosti, Savez je osnovao Nacionalnu kulinarsku reprezentaciju.

Nacionalna kuharska reprezentacija po prvi puta je oformljena 2006. godine te je od onda prisustvovala na svim najprestižnijim svjetskim kuharskim natjecanjima i smotrama. Tako smo svake dvije godine sudionici Svjetskog kulinarskog kupa, Kulinarske olimpijade te Bocuse d'Ora i Global Chefs Challengea. Znanja koja sudionici prikupe su neophodna za njihov daljnji razvoj, a nakon natjecanja novostečena znanja prenosimo kolegama u sklopu radionica i seminara u našoj Kuharskoj akademiji u Trakošćanu.

Na ovom prestižnom kuharskom natjecanju, predstavit će se Hrvatska nacionalna kuharska reprezentacija, Regionalni tim, Catering tim te 10 kuhara i slastičara u individualnim kategorijama.

U najprestižnijoj kategoriji, Hrvatska kulinarska reprezentacija ima zadatak pripremiti menu od 3 slijeda kojeg moraju pripremiti u 6 sati. Reprezentativci se već mjesecima pripremaju, a u nedjelju, 11. studenog u hotelu the Westin Zagreb, će se po prvi puta javno testirati zamišljeni menu!

Posjeti Gastro.hr