Najave 09. studenoga 2018.

Testiranje menija za Svjetski kulinarski kup u Luksemburgu

foto: Hrvatski kuharski savez
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove godine, u razdoblju od 24. do 29. studenog, u Luksemburgu, održat će se Svjetski kulinarski kup na kojem će među 3000 kuhara i slastičara iz čitavog svijeta sudjelovati i preko 30 hrvatskih predstavnika.

Hrvatski kuharski savez je nacionalni savez kuhara koji djeluje već 15 godina. Razvoj organiziranih oblika okupljanja kuhara i stvaranja uvjeta za razvitak ukupne kulinarske struke u Republici Hrvatskoj, kao i njena promocija osnovni su zadaci Saveza. Da bi ih ostvario, između ostalih aktivnosti, Savez je osnovao Nacionalnu kulinarsku reprezentaciju.

 | Author: Hrvatski kuharski savez foto: Hrvatski kuharski savez

Nacionalna kuharska reprezentacija po prvi puta je oformljena 2006. godine te je od onda prisustvovala na svim najprestižnijim svjetskim kuharskim natjecanjima i smotrama. Tako smo svake dvije godine sudionici Svjetskog kulinarskog kupa, Kulinarske olimpijade te Bocuse d'Ora i Global Chefs Challengea. Znanja koja sudionici prikupe su neophodna za njihov daljnji razvoj, a nakon natjecanja novostečena znanja prenosimo kolegama u sklopu radionica i seminara u našoj Kuharskoj akademiji u Trakošćanu.

 | Author: Hrvatski kuharski savez foto: Hrvatski kuharski savez

Na ovom prestižnom kuharskom natjecanju, predstavit će se Hrvatska nacionalna kuharska reprezentacija, Regionalni tim, Catering tim te 10 kuhara i slastičara u individualnim kategorijama.

U najprestižnijoj kategoriji, Hrvatska kulinarska reprezentacija ima zadatak pripremiti menu od 3 slijeda kojeg moraju pripremiti u 6 sati. Reprezentativci se već mjesecima pripremaju, a u nedjelju, 11. studenog u hotelu the Westin Zagreb, će se po prvi puta javno testirati zamišljeni menu!

 | Author: Hrvatski kuharski savez foto: Hrvatski kuharski savez

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.