Najbolji rižoto za Badnjak rade Gastronomadi u Šmekeraju!

Gastro.hr
Ekipa iz Gastronomada koja stoluje u kućici Šmekerai u Gajevoj 1 u 'skuhano vino' ne stavlja vodu, hotdog je postao korndog, a bakalar je zamijenio crni rižot od sipa i liganja!
Vidi originalni članak

Bogatu ponudu na zagrebačkom adventu dodatno su proširili Gastronomadi koji na početku Gajeve ulice sjajnim menijem pružaju nesvakidašnji užitak za nepce.

Klopaju se „sengule“ od ramsteka (odležanog 52 dana) i rolanog pajceka (pečenog 9 sati). Pod jednostavnim zagrebačkim nazivom rolani pajcek, krije se odkoštena svinjska potrbušina, marinirana kaduljom, majčinom dušicom, ružmarinom... koja je polako pečena na 135 stupnjeva gotovo 9 sati.


Foto: Zdrava krava

U ponudi za Badnjak, bježe od svakodnevnice i mijenjaju mesnu ponudu te će skuhati crni rižoto od sipa i liganja s pravim parmezanom. No, treba naglasiti da misle i na ljubitelje gljiva i vegetarijance pa će nuditi i rižoto spravljen sa 7 vrsta gljiva i dalmatinskom mišancijom za samo 20 kuna.

Badnjak dodatno treba zasladiti „skuhanim crnim vinom“ od Cabernet Sauvignona i Merlota, aromatiziranim s londonskim džinom, Cointreauom, đumbirom, narančama, koricom limuna, i začinima od zvjezdastog anisa, burbon vanilije, klinčića, cimeta, chillija, muškatnog orašćića i demerara šećera.

Sladokusce pak u stalnoj ponudi čeka kolač od rogača preliven s finom belgijskom čokoladom, štrudl od maka i baklave s višnjama...

Treba li vam još koji razlog? I mislili smo, vidimo se u Šmekeraju!

 
Posjeti Gastro.hr