Bogatu ponudu na zagrebačkom adventu dodatno su proširili Gastronomadi koji na početku Gajeve ulice sjajnim menijem pružaju nesvakidašnji užitak za nepce.
Klopaju se „sengule“ od ramsteka (odležanog 52 dana) i rolanog pajceka (pečenog 9 sati). Pod jednostavnim zagrebačkim nazivom rolani pajcek, krije se odkoštena svinjska potrbušina, marinirana kaduljom, majčinom dušicom, ružmarinom... koja je polako pečena na 135 stupnjeva gotovo 9 sati.
Foto: Zdrava krava
U ponudi za Badnjak, bježe od svakodnevnice i mijenjaju mesnu ponudu te će skuhati crni rižoto od sipa i liganja s pravim parmezanom. No, treba naglasiti da misle i na ljubitelje gljiva i vegetarijance pa će nuditi i rižoto spravljen sa 7 vrsta gljiva i dalmatinskom mišancijom za samo 20 kuna.
Badnjak dodatno treba zasladiti „skuhanim crnim vinom“ od Cabernet Sauvignona i Merlota, aromatiziranim s londonskim džinom, Cointreauom, đumbirom, narančama, koricom limuna, i začinima od zvjezdastog anisa, burbon vanilije, klinčića, cimeta, chillija, muškatnog orašćića i demerara šećera.
Sladokusce pak u stalnoj ponudi čeka kolač od rogača preliven s finom belgijskom čokoladom, štrudl od maka i baklave s višnjama...
Treba li vam još koji razlog? I mislili smo, vidimo se u Šmekeraju!