Najslađi desert jeseni: Domaći puding od vanilije i cimeta

Thinkstock
Puding je upravo postao naša nova najdraža slastica. Onaj domaći, od vanilije i cimeta.
Vidi originalni članak

Domaći puding od vanilije i cimeta kod vas će izazvati slatko oduševljenje. Pripremite ovaj jednostavan desert i zaboravite na svaki drugi kupovni puding. Možete ga poslužiti toplog ili hladnog. Dodajte mu mrvljene kekse za hrskavu komponentu i uživajte u najslađem desertu ove jeseni.

Potrebno vam je:

  • 4 šalice mlijeka
  • ½ šalice slatkog vrhnja
  • ½ mahune vanilije
  • ½ šalice šećera
  • ¼ šalice kukuruznog škroba
  • 4 žumanjka
  • 2 žlice maslaca
  • 4 keksa
  • 1 štapić cimeta
  • Prstohvat soli

Postupak:

  1. U posudu stavite mlijeko, slatko vrhnje, šećer, štapić cimeta i mahunu vanilije koju ste otvorili.
  2. Kuhajte na srednjoj vatri dok ne zavrije.
  3. Pustite da odstoji oko 15 minuta.
  4. U drugoj posudi pomiješajte žumanjke i kukuruzni škrob.
  5. Umiješajte u smjesu s mlijekom koja se već malo ohladila.
  6. Vratite na vatru, pa miješajte cijelo vrijeme dok se puding kuha.
  7. Pustite da puding postane gust, a zaim maknite s vatre i ubacite maslac.
  8. Podijelite puding u čašice tako da između stavite usitnjene kekse.
  9. Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na oko tri sata.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr