gastro postao
Puding je upravo postao naša nova najdraža slastica. Onaj domaći, od vanilije i cimeta.
Domaći puding od vanilije i cimeta kod vas će izazvati slatko oduševljenje. Pripremite ovaj jednostavan desert i zaboravite na svaki drugi kupovni puding. Možete ga poslužiti toplog ili hladnog. Dodajte mu mrvljene kekse za hrskavu komponentu i uživajte u najslađem desertu ove jeseni.
Potrebno vam je:
- 4 šalice mlijeka
- ½ šalice slatkog vrhnja
- ½ mahune vanilije
- ½ šalice šećera
- ¼ šalice kukuruznog škroba
- 4 žumanjka
- 2 žlice maslaca
- 4 keksa
- 1 štapić cimeta
- Prstohvat soli
Postupak:
- U posudu stavite mlijeko, slatko vrhnje, šećer, štapić cimeta i mahunu vanilije koju ste otvorili.
- Kuhajte na srednjoj vatri dok ne zavrije.
- Pustite da odstoji oko 15 minuta.
- U drugoj posudi pomiješajte žumanjke i kukuruzni škrob.
- Umiješajte u smjesu s mlijekom koja se već malo ohladila.
- Vratite na vatru, pa miješajte cijelo vrijeme dok se puding kuha.
- Pustite da puding postane gust, a zaim maknite s vatre i ubacite maslac.
- Podijelite puding u čašice tako da između stavite usitnjene kekse.
- Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na oko tri sata.
Dobar tek!