Za večeru nema straha - napravite pesto od oraha!

Thinkstock
Neodoljiva aroma bosiljka u kombinaciji s orasima čine ovaj pesto nezaboravnim.
Vidi originalni članak

Pesto se tradicionalno priprema od bosiljka, a ovaj put smo za vas pronašli nešto drugačiju verziju ovog sjajnog zelenog umaka. Uz bosiljak i pinjole dodali smo orahe.

Ovaj pesto možete poslužiti uz tjesteninu ili njoke ili najjednostavnije – kao namaz za kruh.

Sastojci:

  • 50 g svježeg bosiljka
  • 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 15 oraha
  • 3 žlice pinjola
  • 120 ml maslinovog ulja
  • 60 g ribanog parmezana
  • svježe mljeveni crni papar

Priprema:

  1. Bosiljak, češnjak, orahe i pinjole rukom usitnite u mužaru ili sameljite u blenderu tako da budu grubo mljeveni.
  2. Postupno dodajte ulje i dalje miješajte dok ne bude glatko.
  3. Umiješajte sir i začinite paprom.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr