gastro postao
Spoj lješnjaka i ostataka mrkve rezultiraju aromatičnim pestom za svaku priliku.
Ovaj pesto savršen je način da potrošite zelene ostatke mrkve koji će dati jedan sasvim poseban okus pestu. Uz šaku svježeg bosiljka za dodatnu aromu i hrskave lješnjake dobit ćete idealan pesto za svaku priliku. Odlično se slaže s tjesteninom, mesom, povrćem. Premažite njime mrkvu i krumpir, odrezak ili pečenu piletinu ili ga jednostavno umiješajte u već gotovo jelo kako biste uživali u još bogatijim okusima omiljenih jela.
Potrebno vam je:
- 4 šalice sjeckanih stabiljka mrkve
- 2 žlice svježeg bosiljka
- 100 g lješnjaka
- 30 g parmezana
- 1 režanj češnjaka
- 1 žličica soli
- 75 ml maslinovog ulja
Priprema:
- Nasjeckajte zeleni dio mrkve i bosiljak.
- Tostirajte lješnjake.
- Ubacite ih u blender.
- Blendajte dok se nisu lagano usitnili pa dodajte tostirane lješnjake, parmezan, češnjak i sol.
- Blendajte i postepeno dodajte maslinovo ulje dok ne dobijete željenu konzistenciju.
Dobar tek!