gastro postao
Neodoljiva aroma bosiljka u kombinaciji s orasima čine ovaj pesto nezaboravnim.
Pesto se tradicionalno priprema od bosiljka, a ovaj put smo za vas pronašli nešto drugačiju verziju ovog sjajnog zelenog umaka. Uz bosiljak i pinjole dodali smo orahe.
Ovaj pesto možete poslužiti uz tjesteninu ili njoke ili najjednostavnije – kao namaz za kruh.
Sastojci:
- 50 g svježeg bosiljka
- 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 15 oraha
- 3 žlice pinjola
- 120 ml maslinovog ulja
- 60 g ribanog parmezana
- svježe mljeveni crni papar
Priprema:
- Bosiljak, češnjak, orahe i pinjole rukom usitnite u mužaru ili sameljite u blenderu tako da budu grubo mljeveni.
- Postupno dodajte ulje i dalje miješajte dok ne bude glatko.
- Umiješajte sir i začinite paprom.
Dobar tek!