Nevjerojatno dobar tart od rajčica, maka i sezama

Thinkstock
Iskoristite preostale rajčice na najbolji mogući način – u slasnom tartu.
Vidi originalni članak

Ljubitelji rajčica, pripremite se na novi najdraži recept! U potpunosti iskoristite ono što je ostalo od sočnih rajčica i pripremite neodoljivo dobar tart. Potreban vam je pesto koji možete kupiti ili pripremiti sami od bosiljka, maslinovog ulja, orašastih plodova poput badema ili pinjola, češnjaka i nešto parmezana. Premažite pestom kupovno lisnato tijesto, dodajte omiljeni sir i zapecite. Iako će vam već u početku ovaj tart izgledati dovoljno primamljivo, svakako se strpite do kraja pa uživajte svim osjetilima.

Sastojci:

  • Smrznuto lisnato tijesto
  • 3 žlice pesta od bosiljka
  • 150 g ribanog sira
  • 5 rajčica
  • 2 žlice sezama
  • 1 žlica maka
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Smrznuto lisnato tijesto odmrznite i rasporedite ga po papiru za pečenje.
  2. Napravite rupe vilicom i premažite pestom.
  3. Pospite ribani sir i pecite oko pola sata dok tijesto ne poprimi zlatnu boju, a sir se otopi.
  4. Za to vrijeme pirjajte luk i češnjak.
  5. Izvadite tijesto iz pećnice i pospite ga lukom, češnjakom i rajčicama.
  6. Poprskajte maslinovim uljem, sezamom i makom.
  7. Pecite još desetak minuta.
  8. Izvadite iz pećnice i pospite svježim bosiljkom.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr