gastro postao
Iskoristite preostale rajčice na najbolji mogući način – u slasnom tartu.
Ljubitelji rajčica, pripremite se na novi najdraži recept! U potpunosti iskoristite ono što je ostalo od sočnih rajčica i pripremite neodoljivo dobar tart. Potreban vam je pesto koji možete kupiti ili pripremiti sami od bosiljka, maslinovog ulja, orašastih plodova poput badema ili pinjola, češnjaka i nešto parmezana. Premažite pestom kupovno lisnato tijesto, dodajte omiljeni sir i zapecite. Iako će vam već u početku ovaj tart izgledati dovoljno primamljivo, svakako se strpite do kraja pa uživajte svim osjetilima.
Sastojci:
- Smrznuto lisnato tijesto
- 3 žlice pesta od bosiljka
- 150 g ribanog sira
- 5 rajčica
- 2 žlice sezama
- 1 žlica maka
- 1 luk
- 2 režnja češnjaka
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Priprema:
- Smrznuto lisnato tijesto odmrznite i rasporedite ga po papiru za pečenje.
- Napravite rupe vilicom i premažite pestom.
- Pospite ribani sir i pecite oko pola sata dok tijesto ne poprimi zlatnu boju, a sir se otopi.
- Za to vrijeme pirjajte luk i češnjak.
- Izvadite tijesto iz pećnice i pospite ga lukom, češnjakom i rajčicama.
- Poprskajte maslinovim uljem, sezamom i makom.
- Pecite još desetak minuta.
- Izvadite iz pećnice i pospite svježim bosiljkom.
Dobar tek!