Recepti 30. rujna 2016.

Zapamtite Shakshuku jer ćete se zaljubiti u ovo jelo

Shakshuka
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zahvaljujući Yotamu Ottolenghiju koji je popularizirao Shakshuku, svijet se upoznao s ovim divnim jelom

Nakon što probate kombinaciju rajčice i jaja još jednom ćete se uvjeriti koliko je ova kombinacija - mljac. U Izraelu Shakshuku jedu za doručak, ali sigurni smo da ćete ju rado prigrliti i za ručak. Trebate jednu posudu, nekoliko sastojaka i dobit ćete sočno jelo nakon kojeg ćete pucati od zdravlja. Oboružajte se kruhom koji ćete rado umakati u Shakshuku ili poslužite sa salatom koja će fino izbalansirati ovo jelo. 

Nabavite:

  • maslinovo ulje
  • luk
  • češnjak
  • crvena ili zelena paprika
  • rajčice
  • chili, kumin, crvena paprika od začina
  • šećer, sol, papar - sve prema željama
  • jaja
  • peršin po želji za kraj

 

Priprema:

  1. Isjeckajte luk i zažutite ga na ulju. Dodajte mu češnjak i prepržite ga da pusti miris. 
  2. Dodajte papriku i krčkajte nekoliko minuta dok ne omekša.
  3. Dodajte rajčice i miješajte dok ne omekšaju. Dodajte začine i krčkajte dok se umak malo ne reducira.
  4. Kad se umak zgusne dodajte mu jaja i lagano kuhajte. 
  5. Uživajte vašu Shakshuku s kruhom, salatom ili prilogom po želji.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.