gastro postao
Zahvaljujući Yotamu Ottolenghiju koji je popularizirao Shakshuku, svijet se upoznao s ovim divnim jelom
Nakon što probate kombinaciju rajčice i jaja još jednom ćete se uvjeriti koliko je ova kombinacija - mljac. U Izraelu Shakshuku jedu za doručak, ali sigurni smo da ćete ju rado prigrliti i za ručak. Trebate jednu posudu, nekoliko sastojaka i dobit ćete sočno jelo nakon kojeg ćete pucati od zdravlja. Oboružajte se kruhom koji ćete rado umakati u Shakshuku ili poslužite sa salatom koja će fino izbalansirati ovo jelo.
Nabavite:
- maslinovo ulje
- luk
- češnjak
- crvena ili zelena paprika
- rajčice
- chili, kumin, crvena paprika od začina
- šećer, sol, papar - sve prema željama
- jaja
- peršin po želji za kraj
Priprema:
- Isjeckajte luk i zažutite ga na ulju. Dodajte mu češnjak i prepržite ga da pusti miris.
- Dodajte papriku i krčkajte nekoliko minuta dok ne omekša.
- Dodajte rajčice i miješajte dok ne omekšaju. Dodajte začine i krčkajte dok se umak malo ne reducira.
- Kad se umak zgusne dodajte mu jaja i lagano kuhajte.
- Uživajte vašu Shakshuku s kruhom, salatom ili prilogom po želji.