Postanite majstor u kuhinji pomoću ovih trikova

Thinkstock
Postanite vrhunski majstor u kuhinji
Vidi originalni članak
  • Banana i jabuka za mekše pečenje

U posudu s pečenjem stavite zrelu, oguljenu bananu. Tako će meso biti mekše, a kako bi bilo sočnije, ubacite i jabuku narezanu na kockice.

  • Sir premazan maslacem dulje ostaje svjež

Kako bi polutvrdi sir dulje ostao svjež i bez pljesni, poslužite se maslacem. Svježe odrezani kraj premažite slojem maslaca i zamotajte u plastičnu foliju.

  • Školjke natopljene u mineralnu lakše se čiste

Odlučite li poslužiti školjke kao predjelo, kratko ih natopite u mineralnoj vodi, koja će ih omekšati.

  • Kakao i čili odlično se nadopunjuju

Kad pripremate vrlo ljuto jelo s čilijem u prahu ili pikantnim papričicama, prije kuhanja dodajte pola žličice kakaa u prahu koji će pružiti finu aromu.

  • Sodom bikarbonom protiv masnih mrlja

Zapečene masne mrlje ili kapljice hrane na štednjaku, radnoj ploči te pećnici lakše ćete očistiti pomoću sode bikarbone. Pospite je po prljavim mjestima i izribajte vlažnom spužvom.

Posjeti Gastro.hr