- Banana i jabuka za mekše pečenje
U posudu s pečenjem stavite zrelu, oguljenu bananu. Tako će meso biti mekše, a kako bi bilo sočnije, ubacite i jabuku narezanu na kockice.
- Sir premazan maslacem dulje ostaje svjež
Kako bi polutvrdi sir dulje ostao svjež i bez pljesni, poslužite se maslacem. Svježe odrezani kraj premažite slojem maslaca i zamotajte u plastičnu foliju.
- Školjke natopljene u mineralnu lakše se čiste
Odlučite li poslužiti školjke kao predjelo, kratko ih natopite u mineralnoj vodi, koja će ih omekšati.
- Kakao i čili odlično se nadopunjuju
Kad pripremate vrlo ljuto jelo s čilijem u prahu ili pikantnim papričicama, prije kuhanja dodajte pola žličice kakaa u prahu koji će pružiti finu aromu.
- Sodom bikarbonom protiv masnih mrlja
Zapečene masne mrlje ili kapljice hrane na štednjaku, radnoj ploči te pećnici lakše ćete očistiti pomoću sode bikarbone. Pospite je po prljavim mjestima i izribajte vlažnom spužvom.