23. rujna 2016.

Šarena meksička gozba od samo pet sastojaka

meksička riža
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Riža s grahom i kukuruzom izvrsna je kombinacija za brzinski ručak. Posebice ako volite ljuto.

Jednostavan i brz ručak koji možete zamotati u tortilju ili osvježiti komadićima avokada. Ohlađena riža može vam poslužiti kao salata. Imate li pri ruci šalšu, svakako je upotrijebite umjesto običnog umaka od rajčice. Na kraju možete ubaciti i koju kockicu maslaca, ali i posipati sirom pa pustiti da se otopi kako bi uživali u ukusnom, ljutom i kremastom ručku.

Potrebno vam je:

  • 1 konzerva kukuruza
  • 1 konzerva graha
  • 2 šalice riže
  • 2 dl umaka od rajčice
  • Čili

Priprema:

  1. Zagrijte ulje na tavi, dodajte rižu i pustite da se zastakli.
  2. Kada je gotova, dodajte temeljac ili vodu.
  3. Neka tekućine bude toliko da tek prekrije rižu.
  4. Kuhajte dok gotovo nije gotova, a zatim ubacite grah i kukuruz.
  5. Pomiješajte i dodajte umak od rajčice pa kuhajte još dvije minute.
  6. Začinite čilijem i posolite.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.