gastro postao
Riža s grahom i kukuruzom izvrsna je kombinacija za brzinski ručak. Posebice ako volite ljuto.
Jednostavan i brz ručak koji možete zamotati u tortilju ili osvježiti komadićima avokada. Ohlađena riža može vam poslužiti kao salata. Imate li pri ruci šalšu, svakako je upotrijebite umjesto običnog umaka od rajčice. Na kraju možete ubaciti i koju kockicu maslaca, ali i posipati sirom pa pustiti da se otopi kako bi uživali u ukusnom, ljutom i kremastom ručku.
Potrebno vam je:
- 1 konzerva kukuruza
- 1 konzerva graha
- 2 šalice riže
- 2 dl umaka od rajčice
- Čili
Priprema:
- Zagrijte ulje na tavi, dodajte rižu i pustite da se zastakli.
- Kada je gotova, dodajte temeljac ili vodu.
- Neka tekućine bude toliko da tek prekrije rižu.
- Kuhajte dok gotovo nije gotova, a zatim ubacite grah i kukuruz.
- Pomiješajte i dodajte umak od rajčice pa kuhajte još dvije minute.
- Začinite čilijem i posolite.
Dobar tek!