Prilog ili salata: pečene paprike s mentom

Thinkstock
Neodoljive pečene paprike spojite s mentom i doživite neku drugu dimenziju salate.
Vidi originalni članak

Divna mirisna salata od pečenih paprika, češnjaka i mente može postati aromatičan toping na tostiranom kruhu, ali i uspješno zamijeniti krumpiriće kao prilog uz meso ili ribu s roštilja. Kad grillate meso na roštilju ili ga pečete u pećnici, samo ubacite papriku i grillajte je ili pecite dok ne dobije lijepe, tamne tragove.

Potrebno vam je:

  • 5-6 paprika
  • 1 režanj češnjaka
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica mente
  • 1 limun
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Operite papriku pa je stavite peči na 200 stupnjeva oko 20 minuta dok ne poprimi boju.
  2. Za to vrijeme napravite dressing tako da pomiješajte maslinovo ulje, usitnjeni češnjak i mentu, sol i papar. Izvadite papriku iz pećnice pa ih lagano ohladite.
  3. Skinite im kožu i koštice.
  4. Ubacite je u posudu s dressingom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći.
  5. Prije posluživanja pokapajte limunovim sokom.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr