gastro postao
Neodoljive pečene paprike spojite s mentom i doživite neku drugu dimenziju salate.
Divna mirisna salata od pečenih paprika, češnjaka i mente može postati aromatičan toping na tostiranom kruhu, ali i uspješno zamijeniti krumpiriće kao prilog uz meso ili ribu s roštilja. Kad grillate meso na roštilju ili ga pečete u pećnici, samo ubacite papriku i grillajte je ili pecite dok ne dobije lijepe, tamne tragove.
Potrebno vam je:
- 5-6 paprika
- 1 režanj češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica mente
- 1 limun
- Sol, papar
Priprema:
- Operite papriku pa je stavite peči na 200 stupnjeva oko 20 minuta dok ne poprimi boju.
- Za to vrijeme napravite dressing tako da pomiješajte maslinovo ulje, usitnjeni češnjak i mentu, sol i papar. Izvadite papriku iz pećnice pa ih lagano ohladite.
- Skinite im kožu i koštice.
- Ubacite je u posudu s dressingom i ostavite u hladnjaku nekoliko sati ili preko noći.
- Prije posluživanja pokapajte limunovim sokom.
Dobar tek!