Provansalske zapečene rajčice

Thinkstock
Napunite rajčice, zapecite ih s finim punjenjem i uživajte u kremastom provansalskom užitku.
Vidi originalni članak

Sezona rajčica već uvelike traje i one se već mogu pronaći svugdje, od tržnica, trgovina pa sve do onih najslađih iz vlastitog vrta. Osim na salatu i u raznim umacima, rajčice možete i puniti, a provansalski okusi idealan su odabir. Pripremite rajčice punjene sirom, krušnim mrvicama i svježim začinima u provansalskim notama.

Sastojci:

  • 4 veće rajčice
  • 100 g krušnih mrvica
  • 50 g ribanog tvrdog sira
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica sjeckanih listića svježeg bosiljka
  • 1 žlica sjeckanih listića svježeg peršina
  • ½ žličice sušenog timijana
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Upalite pećnicu kako bi se zagrijala na 200°C.
  2. Rajčicama odstranite središnji tvrdi dio, pazeći da ih što manje izdubite.
  3. Poprečno ih prerežite na pola i prstima im odstranite sjemenke.
  4. Pomiješajte krušne mrvice sa sirom, sitno sjeckanim češnjakom i začinskim biljem pa ovoj mješavini dodajte 2 žlice maslinovog ulja.
  5. Rajčice začinite soli i paprom pa ih napunite mješavinom s mrvicama.
  6. Stavite ih u nauljenu posudu za pečenje i pecite oko 15 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr