gastro postao
Tradicionalna španjolska hladna juha s povrćem osvježit će vas i nahraniti vitaminima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 520
Potrebno vam je
- 600 g rajčica, crvena
- sok od rajčice (prirodni svježi)
- 1 šalica krastavci (svježi, sirovi)
- 0.50 šalica crvena paprika
- 0.50 šalica luk ,crveni
- 1 kom čili papričica
- 1 kom češnjak
- 0.25 šalica ulje maslinovo
- sok od limete
- 2 mala žlica aceto balsamico
- 2 mala žlica worchester umak
- 1 mala žlica sol
- 0.25 mala žlica svježe mljeveni papar
- 2 žlica list bosiljka
Priprema
- Napunite veliki lonac vodom i pustite da zavrije. Napravite križić na dnu svake rajčice i stavite ih kratko u vruću vodu pa prebacite u ledenu vodu. Izvadite ih i ogulite te izvadite sjemenke.
- Zgnječite ih i ocijedite kroz cijedilo od sjemenki i pulpe. Dodajte toliko soka od rajčice da dobijete količinu od oko 250 ml.
- Stavite u veliku posudu pa dodajte nasjeckan krastavac, papriku, luk, ljutu papričicu, češnjak, maslinovo ulje, limetin sok, balzamički ocat, umak worcestershire, sol i papar. Promiješajte.
- Prebacite šalicu i pol smjese u blender te ispasirajte. Vratite u posudu s ostatkom i promiješajte. Poklopite i hladite dva sata ili preko noći.
Tradicionalna španjolska hladna juha s povrćem osvježit će vas i nahraniti vitaminima
Izvor Skuhatćute