gastro postao
Napunite rajčice, zapecite ih s finim punjenjem i uživajte u kremastom provansalskom užitku.
Sezona rajčica već uvelike traje i one se već mogu pronaći svugdje, od tržnica, trgovina pa sve do onih najslađih iz vlastitog vrta. Osim na salatu i u raznim umacima, rajčice možete i puniti, a provansalski okusi idealan su odabir. Pripremite rajčice punjene sirom, krušnim mrvicama i svježim začinima u provansalskim notama.
Sastojci:
- 4 veće rajčice
- 100 g krušnih mrvica
- 50 g ribanog tvrdog sira
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica sjeckanih listića svježeg bosiljka
- 1 žlica sjeckanih listića svježeg peršina
- ½ žličice sušenog timijana
- Sol i papar
Priprema:
- Upalite pećnicu kako bi se zagrijala na 200°C.
- Rajčicama odstranite središnji tvrdi dio, pazeći da ih što manje izdubite.
- Poprečno ih prerežite na pola i prstima im odstranite sjemenke.
- Pomiješajte krušne mrvice sa sirom, sitno sjeckanim češnjakom i začinskim biljem pa ovoj mješavini dodajte 2 žlice maslinovog ulja.
- Rajčice začinite soli i paprom pa ih napunite mješavinom s mrvicama.
- Stavite ih u nauljenu posudu za pečenje i pecite oko 15 minuta.
Dobar tek!