Pšenica s dimljenim plodovima mora

Stručnjak za plodove mora, chef splitskog restorana Kadena i naš suradnik Braco Sanjin opet nam je ponudio neobičnu kombinaciju koja mami već na prvi pogled.
Vidi originalni članak

Dimljena hobotnica, pedoča, kozica ili neka druga poslastica iz mora u Bracinoj viziji spaja se sa pšenicom koja preuzima ulogu riže, koju smo tradicionalno navikli gledati u ovakvim kombinacijama. Jednostavno jelo, kod čije pripreme slobodno možete pustiti intuiciji da vas vodi do krajnjeg rezultata i koristiti plodove mora koje želite te malo pretjerati ili smanjiti količine namirnica koje želite uključiti u ovo zanimljivo jelo. Braco Sanjin opet priča neobičnu morsku priču, uvjereni smo da je trebate poslušati. Dobar tek!

Pšenica s dimljenim plodovima mora

Sastojci:
350 g pšenice
Dimljeni plodovi mora (hobotnica, pedoča, kozice i sl.)
Mlada kapulica, češnjak, peršin, maslinovo ulje, bijelo vino, riblji temeljac,parmezan, maslac, sol i papar

Priprema:

  1. Pšenicu namočite 24 sata, s tim da vodu promijenite 3 do 4 puta.
  2. Na maslinovom ulju zažutite kapulicu i češnjak. Kada uvene dodajte dimljene plodove mora i pirjajte jednu do dvije minute. Podlijte bijelim vinom i kuhajte dvije do tri minute, dodajte pšenicu i podlijevajte ribljim temeljcem. Kuhajte dok pšenica ne omekša, otprilike 10 minuta.
  3. Na kraju dodajte maslac, peršin, sol po potrebi, papar i parmezan. Kada je gotovo poklopite pet minuta prije serviranja i začinite maslinovim uljem.

Pripremio: Srđan Brajković

Posjeti Gastro.hr