Dimljena hobotnica, pedoča, kozica ili neka druga poslastica iz mora u Bracinoj viziji spaja se sa pšenicom koja preuzima ulogu riže, koju smo tradicionalno navikli gledati u ovakvim kombinacijama. Jednostavno jelo, kod čije pripreme slobodno možete pustiti intuiciji da vas vodi do krajnjeg rezultata i koristiti plodove mora koje želite te malo pretjerati ili smanjiti količine namirnica koje želite uključiti u ovo zanimljivo jelo. Braco Sanjin opet priča neobičnu morsku priču, uvjereni smo da je trebate poslušati. Dobar tek!
Pšenica s dimljenim plodovima mora
Sastojci:
350 g pšenice
Dimljeni plodovi mora (hobotnica, pedoča, kozice i sl.)
Mlada kapulica, češnjak, peršin, maslinovo ulje, bijelo vino, riblji temeljac,parmezan, maslac, sol i papar
Priprema:
- Pšenicu namočite 24 sata, s tim da vodu promijenite 3 do 4 puta.
- Na maslinovom ulju zažutite kapulicu i češnjak. Kada uvene dodajte dimljene plodove mora i pirjajte jednu do dvije minute. Podlijte bijelim vinom i kuhajte dvije do tri minute, dodajte pšenicu i podlijevajte ribljim temeljcem. Kuhajte dok pšenica ne omekša, otprilike 10 minuta.
- Na kraju dodajte maslac, peršin, sol po potrebi, papar i parmezan. Kada je gotovo poklopite pet minuta prije serviranja i začinite maslinovim uljem.
Pripremio: Srđan Brajković