Janez Bratovž – kulinarska zvijezda stalnog sjaja

Julio Frangen
Janez Bratovž poznato je ime u svijetu vrhunske gastronomije. Radio je u restoranima s tri Michelinove zvjezdice – poput kultnoga “Da Vittorio” u Bergamu, a njegova je ljubljanska “Restavracija JB” uvrštena na svjetski Top 50 utjecajnoga gastronomskog vodiča “San Pellegrino”.
Vidi originalni članak

“Daily Meal” svrstava Janezov JB među deset najboljih europskih restorana!

Kreativan, inovativan, moderan, uvijek nas iznenadi kompleksnošću okusa, boja i mirisa. Uvijek maštovito i spretno spaja lokalne namirnice, autohtone okuse i moderne forme. 

Njegov je kulinarski identitet prepoznatljiv po tehnički besprijekorno pripremljenim jelima, po vrlo sofisticiranim i čistim linijama okusa uvijek naglašavajući izvornu kvalitetu i lokalitet namirnice. Njegova se kuhinja temelji na bogatstvu slovenske gastronomske tradicije a prezentacija je skladna i moderna.

Nedavno smo kušali i vrhunski uživali:

Pozdrav iz kuhinje (krema od svježe skute, kaki marmelada, lardo od mangulice) 



Krema od povrća (artičoka, patlidžani, peršin) & Dveri Pax Firmint 2015



Ravioli od pistacija sa skutom i gusjom jetrom & Jakončič Sivi pinot 2015



Sorbetto od bosiljka 



Goveđa obrazina i njoki & Merlot Štekar 2013



Tris čokolada & kadarka Tonković Rapsodija 2013 



Ako imate debelu vezu, možda danas stignete i u zagrebački bistro Pod Zidom:

Gastro spektakl! Srijeda 25.11.2017. u 20h!
4 Chefa, 7 sljedova, 7 čaša vina!
U goste dolazi Janez Bratovž (@Restavracija JB, Ljubljana) koji će u suradnji sa Pod Zidom Bistro & Wine Bar kuharskom ekipom (Goran Stanisavljević i Velimir Cindrić) pojačanom sa Chefom Igorom Gudcem (Pizza Cut Duck) pripremiti menu od sedam sljedova u pratnji sedam čaša Hiša Štekar vina (Goriška Brda).
Cijena: 480kn.

Posjeti Gastro.hr