“Daily Meal” svrstava Janezov JB među deset najboljih europskih restorana!
Kreativan, inovativan, moderan, uvijek nas iznenadi kompleksnošću okusa, boja i mirisa. Uvijek maštovito i spretno spaja lokalne namirnice, autohtone okuse i moderne forme.
Njegov je kulinarski identitet prepoznatljiv po tehnički besprijekorno pripremljenim jelima, po vrlo sofisticiranim i čistim linijama okusa uvijek naglašavajući izvornu kvalitetu i lokalitet namirnice. Njegova se kuhinja temelji na bogatstvu slovenske gastronomske tradicije a prezentacija je skladna i moderna.
Nedavno smo kušali i vrhunski uživali:
Pozdrav iz kuhinje (krema od svježe skute, kaki marmelada, lardo od mangulice)
Krema od povrća (artičoka, patlidžani, peršin) & Dveri Pax Firmint 2015
Ravioli od pistacija sa skutom i gusjom jetrom & Jakončič Sivi pinot 2015
Sorbetto od bosiljka
Goveđa obrazina i njoki & Merlot Štekar 2013
Tris čokolada & kadarka Tonković Rapsodija 2013
Ako imate debelu vezu, možda danas stignete i u zagrebački bistro Pod Zidom:
Gastro spektakl! Srijeda 25.11.2017. u 20h!
4 Chefa, 7 sljedova, 7 čaša vina!
U goste dolazi Janez Bratovž (@Restavracija JB, Ljubljana) koji će u suradnji sa Pod Zidom Bistro & Wine Bar kuharskom ekipom (Goran Stanisavljević i Velimir Cindrić) pojačanom sa Chefom Igorom Gudcem (Pizza Cut Duck) pripremiti menu od sedam sljedova u pratnji sedam čaša Hiša Štekar vina (Goriška Brda).
Cijena: 480kn.