Magazinska klet: Teleća čorbica za pet!

Privatni album
Restoran Bistro Magazinska klet smjestio se pored Doma sportova na Magazinskoj cesti broj 7. Posljednjih šest godina slovi kao mjesto s jednim od najboljih roštilja u Zagrebu, ali i kvalitetnim gablecima koji s novom sezonom imaju i totalno zanimljive ideje u pripremi. Pa smo išli provjeriti…
Vidi originalni članak

Ispred Magazinske kleti postoji jedan od zadnjih divljih parking na koji Zagreb Holding još nije bacio svoju mrežu, pa se možete čak izvući i bez naplate. Odmah da vas upozorimo, ovo mjesto nije najsretnije za ljude koji očekuju srebrne žlice i radove ranog Mozarta sa zvučnika – ovo je klasična starinska zagrebačka zalogajnica u kojoj ćete dobiti upravo ono zbog čega ste došli – dobro se najesti!

Ispričane su priče i bajke o njihovom leskovačkom roštilju, koji je stvarno leskovački, pa možete sa gazdom pričati davno zaboravljene uspomene iz služenja one grozne JNA, kao i upitati za pokoji recept i dobiti sasvim dovoljno (nikada sve) informacija o jelu koje se služi. No, kako smo o mesu s roštilja već pisali nakon posjeta njihovoj franšizi u Novom Zagrebu, Cyranu, danas smo se više dohvatili drugog dijela menija.

Svakoga dana ovdje su na raspolaganju tri gableca, zagrabački klasici, kako nalaže sezona – buncek, zelje, krvavice, grah, čobanac, gulaši... dok je u stalnoj ponudi play of the day – teleća čorbica. Gusta juha napravljena od prženog povrća i sitno kosanog mesa (tek nakon što je ispečeno), apsolutni je pobjednik svakog mamurluka i grijatelj i najledenijeg srca, pa čak i onog vaše bivše. Nakon trećeg prekida. Tolika ljubav i veselje u mirisnom tanjuru guste juhe je stvarno dovoljna za mir u svijetu, ili barem u vašem organizmu za sljedećih par sati. I to za svega 20 kuna!

Ovom se prilikom javno ispričavamo zbog nekvalitetne slike, ali kad se htjela ohladiti!

Jedna od novosti koju sprema glavni kuhar i voditelj restorana Goran Antić zove se sarmaluk, a riječ je o jelu koje se bazira na janjećim iznutricama koje se skupa s rižom pune u janjeću maramicu. Kad smo već kod leskovačkih specijaliteta, tu je i sprža, confit od svinjetine koji je na putu da se pretvori u čvarke. Brutalno teško i jako, za prave muže! Uz to se poslužuje i specijalni lokalni sir koji se ne drži u sirutki nago vodi. O kajmaku ne želimo trošiti riječi...

Kako je dugotrajno kuhani goveđi rep već dulje vrijeme na repertoaru, a još ako se obistine naše želje i na stalni repertoar stave i gulaš i tradicionalnu domaću pogaču – Magazinska klet će biti apsolutno savršeno mjesto za sasvim drugačiji obrok. Jak, kaloričan, mesnat, dakle – apsolutno savršen. Jesmo li spomenuli da su ovdje najbolje lepinje u gradu? Samo da se zna...

Sve detalje o meniju u ovom cjenovno stvarno povoljnom lokalu, potražite na njihovoj stranici, i vidimo se na gablecu i roštilju. Što prije!

 

Posjeti Gastro.hr